Hiperaktív gyerekek (beszélgetés)
Ráadásul nekünk pl. mindenhol azt mondták, hogy ugyan látják hogy ADHD-s, de "túl okos" és nem gondolom, hogy ők állami pénzen fogják a 150-es IQ-val rendelkező gyerekemet fejleszteni... (hozzáteszem hogy születésétől fogva semmilyen támogatást nem kaptunk, pl. 2 éves koráig fizettem a Dévény-t havi 40.000-ért, úgyhogy ez már nem újdonság...)
Nagyon sajnálom a halmozottan sérült gyerekeket és a családokat, de sajnos az az igazság, hogy Magyarországon olyanok fejlesztésére költenek milliókat vagy még többet akiken nem nagyon lehet segíteni, azok meg akiknek nem kellene túl sok a normális élethez csak akkor kapják meg ha a család finanszírozza.
Mi a Csodakapu alapítványhoz jártunk, Sólyom Brigittát kell keresni, a foglalkozások a Lehel u. 52-ben vannak.
Nekünk az alapozó terápia volt a legjobb. Ha diszlexiára utaló jelek is vannak, akkor mindenképpen javasolt. A gyerek számára tulajdonképpen játékos torna, jó mozgás, a gyereke szeretik, valójában viszont nagyban segíti az idegrendszer érését és korrigálja a hiányosságokat. Nálunk a magatartási problémákon, a beilleszkedési nehézségeken is segített, valószínűleg azáltal hogy sokkal jobb lett a gyerek önkontrollja. Alapvetően megváltoztatni nem lehet (és nem is szabad) a hiperaktív gyereket, hiszen ez része a személyiségüknek. Aki ADHD-s, hiperaktív, az mindig az lesz (de nem kell elkesereni, egy csomó lehetőség is rejlik ebben, egy csomó dologban jobbak, mert másképp jár az eszük) de abban lehet segíteni, hogy jobban tudjanak alkalmazkodni a környezetükhöz.
Ha Bp-en vagy elérhető távolságban vagytok, akkor tudok jó helyet mondani alapozóra :)
Szia!
Nekem is gyanús, hogy a kisfiam (7 éves) hiperaktív. Bár senki nem mondta még (sem az óvodában, sem a nevelési tanácsadóban), de az interneten utána olvastam és nagyon sok minden stimmel. A diszlexiára utaló jelek kapcsán kezdtem el erről olvasni. Nagyon nehéz vele, nemcsak nekünk szülőknek, hanem a testvéreinek is. Szeretném egy kicsit könnyebbé tenni a mindennapjainkat. Milyen mozgásterápia segített a gyermekednek, illetve mi segített?
Sziasztok :)
Nekem is van egy 6.5 évesem aki hiperaktív, ADHD-s, de hála a korai felismerésnek, a mozgásterápiáknak és annak, hogy nem Magyarországon jár iskolába, semmilyen problémánk nincsen jelenleg.
További ajánlott fórumok:
- Hány éves kortól beszélhetünk hiperaktivitásról?
- Magas intelligenciájú, agyilag hiperaktív, viselkedészavaros kisfiút hogyan lehet kezelni?
- Válni, halmozottan sérült gyerekkel (figyelemzavar, autisztikus, hiperaktív)
- Figyelemhiányos hiperaktivitási zavar felnőttkorban
- A hiperaktív gyermek - Tünetek
- Mozgásterápiák (alapozó terápia, INPP) hiperaktiv gyerekeknél