Hideg, esős/párás időben Ti hogy oldjátok meg a ruhaszárítást? Szárítógép nincs... (tudásbázis)
A hajtogatógépről videót én is láttam :) látványos nagyon.
Ha majd lesz háztartási helységem, meg túl sok pénzem... Addig gyorsan összehajtogatom a szárítógép tetején.
Persze, igazad van, de én azért csinálom így mert nem kell bent tartanom a ruhákat a házban, van a központi fűtés helyiségében hely teregetni, így nem nézegetem naphosszat a teregetett ruhákat, ott mindig meleg van,télen/nyáron és van egy ablaka is, amit kötelező nyitva tartani, szóval meleg is meg szellőzik is. Csak nekem azt a puhaságot, hogy olyan mintha ki lenne vasalva minden, a szárítógép adja.
Létezik hajtogatógép is, akkora mint egy szárítógép. Akasztói vannak, beleakasztod a ruhákat, összehajtogatja egyformára és spriccel rá egy kis gőzt, hogy fixálja, csinos kis kupacba rendezi a ruhákat. Tisztára mint a jetson family rajzfilmben:)))
Még nincs annyira elterjedve de nekem tetszene az is, erősen gondolkodom rajta, hogy kell egy ilyen:DDD (mondjuk nem vagyok annyira lusta de szerintem tök jó találmány)
Nyáron én is úgy száritok, hogy hogy kiteregetem, s mikorra kimossa a következőt, már szedem is le, s megy 20 percre a szárítógépbe. Ahol még nyirkos, ott megszárad, s finom puhák lesznek a ruhák.
De azért vettem gépet, mert a fűtés beindulásáig abban száritom, bár pár órára kiteszem még ilyenkor is, ha nem esik az eső. Ha meg már nem mehet ki, akkor ne párásítsa a lakást. Sokat mosok, minden nap főzök, nics akkora páraterhelés.
Egy adag ruháról télen másfél liter víz simán lejön a szárítógépben. Ezt gyűjtöm, vasalni is jó vele, meg virág locsolásra is, ja és követ felmosni is szoktam vele.
Én a szárítógépet amúgy inkább arra használom, hogy a száraz ruhákat átforgatom meleg levegőben, így olyan puhák lesznek, hogy hajtogathatom, vasalni sem kell (van, amit mindenképpen kell vasalni meg nem tehető a szárítógépbe de legalább a többit átforgatom). Plusz ami még nem száradt meg teljesen, azoknak a szárítását fejezem be a gépben.
És nem használok öblítőt a mosógépben,hanem vannak ilyen illatosított kendők, amit a szárítòba kell tenni (pl a lenortól de asszem van coccolino is), és az a szárítás közben illatosítja a ruhát ( öblítővel vannak átitatva ezek a kendők)
Itt a torony gép:
Nekem nem így van, mert a mosógépem felültöltős, s elég nagy a fürdőszobám, s befér. De ha cserélnem kell a mosógépet, akkor így fogom megoldani. De elvileg lehet falikonzolra is felrakni, úgy is láttam már egyszer.
egyszerűen csak kiteregetek
(ez általában be szokott válni)
Sziasztok!
A szárítógépnél sokkal kisebb helyen elfér: 2800-as fordulatú Hajdú centrifuga. A mosógép 1000/1200-es centrifugája nem sokat ér ilyen párás időben. A gyors fordulatszám nem fogja jobban összegyűrni a ruhákat, mert akkor centrifugázok, amikor utána rögtön teregetek is. A mosógépnek 400-asra állítottam a centrijét, így az sem kopik annyira. (És nem is olyan hangos.)
Én cikkcakkban teregetem a kinyitható szárítóra a ruhákat, így van szellőzési lehetőségük és nem lesznek büdösek, gyorsabban is száradnak.
Az ágyneműt pedig 2-3 "kötél"részre egyet, pont a fentiek miatt.
igaz , h nálunk a teraszon is lóghat , majd megszárad , amikor akar :) de ami sürgősebb azt a lakásba lógatom fel , lépcsőre ..... bárhova :) /
éjszakára csak nem jön vendög :)) / de jó kis vállfára , műanyag vállfára , mert a fa megpenészesedik a vizes gönctől , amikor fűtünk a fürdőszobába a radiátor fölöttre a férjem csinált sok éve 1 szárítórácsot , arra is lehet ilyenkor is , persze csak ritkábbra lógatva a vállfákat :) nemrég láttam 1 nagyon klassz szárítót , ha megtalálom a gépen a képek között felrakom a képeim közé itt a hoxan :)
Bekapcsolom a konvektort orlangra, raallitom a fregolit a mosott ruhakkal.
Tul sok valasztasi lehetoseg nincs.
További ajánlott fórumok:
- Érdemes szárítógépet venni?Milyet?
- Panellakásban lehet szárítógépet használni?
- A szárítógépbe szárított ruháim büdösek, tudna valaki segíteni?
- Kinek mi a véleménye a szárítógépröl.Érdemes venni vagy nem?
- Érdemes szárítógépet venni? Mennyire szárítja meg a ruhákat?
- Lehet kapni olyan mosógépet,ami szárítógép is egyben? Ha igen, milyen árban van és milyen márkát érdemes megvenni? Esetleg tapasztalatok?