Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hibátlannak gondolom azokat, akik mások felett ítélkeznek. fórum

Hibátlannak gondolom azokat, akik mások felett ítélkeznek. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
36. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:23

Nem hiszem, hogy hibátlanok.

Izgalmasnak tartom viszont, hogy szeretnék elhitetni magukkal, hogy azok.

tegnapelőtt 17:40
😀 basszus! Megkönnyebbültem!!
34. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 33. - Teletabby)
tegnapelőtt 17:28
Nem.
tegnapelőtt 17:26
?? Ez most komoly???
32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 31. - Teletabby)
tegnapelőtt 16:51
Kicsit sem érdekel a te gondolatod. A fórumhoz viszont bárki hozzászólhat. Még te is.
tegnapelőtt 16:48
Ne akard , hogy leírjam mit gondolok!
tegnapelőtt 16:33

Asszertíven legjobb kommunikálni, csak épp a legnehezebb is.

Sokan cipelnek traumákat a gyerekkorukból, és ők sokszor teljesen váratlan módon reagálnak az őszinteségre is. Nem mindegy a fogalmazásmód, a lényeg hogy nem szabad bántón előadni az őszinte véleményt sem.

Ráadásul minden nézőpontnak két oldala van, nincs univerzális igazság, és optimizmus azt hinni, hogy a másik majd látni fogja a mi igazunkat, amikor nem tudjuk hogy benne milyen sérülések vannak.

29. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 28. - K-né Zsóka)
tegnapelőtt 16:19

Nem erről beszélek.

Nem csak akkor lehetek őszinte, ha valaki kéri a véleményemet.

Tegyük fel, folytatunk egy beszélgetést. Teljesen normális mederben folyik, de eljutunk egy pontra, ahol elmondom az őszinte véleményemet. Akkor az okoskodás?

Igaz, hogy néhányan valóban összetévesztik az őszinteséget a bunkósággal. Én a bunkóságmentes őszinteségről beszélek. Lehet, hogy nem esik jól valakinek az őszinte szó, de jó esetben elgondolkozik azon, hogy lehet benne igazság. Akkor pedig még a hasznára is válik. Sokkal jobb az őszinte szó, mint az őszintétlen, ami jóleső érzéssel tölti el az embert. Csak éppen hamis szó.

28. K-né Zsóka (válaszként erre: 3. - Smaragdzöld 🐉)
tegnapelőtt 16:11
Csak akkor ha kért az a vélemény. Egyébként fölösleges okoskodás, sőt néhányan össze is tévesztik az őszinteséget a bunkósággal.
tegnapelőtt 16:10
Vedd semmisnek akkor, amit írtam.
tegnapelőtt 15:51
Ott tedd közé, mert nem én nyitottam.
tegnapelőtt 15:50
A mindent tudóban valami nekem nagyon furcsa.
tegnapelőtt 15:48
Én is. Ami pedig a témát illeti nincs jelentősége. Gondoltam írok egy valamit, mert a "Nem szeretem a mindent tudó..." fórum úgy látom kifulladt. Most egy kicsit ez megy helyette. Annyi értelme ennek is van.
tegnapelőtt 15:44

Azt írtam, ha minden ember hibátlan lenne, akkor lenne unalmas. Egy uniformizált világban nem szeretnék élni. Messze vagyok a tökéletestől, a hibátlantól, de nem is törekszem rá, hogy azzá váljak.

A többit már leírtam.

22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Érdekes73)
tegnapelőtt 15:42
Azannyáját!
tegnapelőtt 15:41
Attól hogy nem hibáznának az emberek, még lehetnek változatosak a véleményeik. Nem minden jó ember unalmas.
tegnapelőtt 15:35

Szerintem egyáltalán nem lenne szép az élet, ha minden ember hibátlan lenne. Dögunalmas lenne, és nagyon nagy szerencse, hogy nincs is hibátlan, tökéletes ember.

A hideg rázna ki attól, ha mindig mindenki egyetértene, mosolyogna, mint a robotok.

A bűnösök pedig bűnhődjenek. Ki-ki a saját bűne szerint. Ne maradjon büntetlen pl. egy gyilkos. Az ítélet sem ítélkezés.

19. Érdekes73 (válaszként erre: 18. - Érdekes73)
tegnapelőtt 15:27
Feltettem😃 felettem
tegnapelőtt 15:26
Feltettem az okosabb teló ítélkezik mindig atir.
tegnapelőtt 13:37
Vagyis az lenne a normális, ha csak a hibátlanok ítélkeznének. Ilyen meg ugye nincsen, pedig de szép is lenne az élet! A hibátlan amúgy se ítélkezne még a bűnösök felett sem, mert az ítélkezés megint csak bűn.
tegnapelőtt 13:17

Szerintem aki úgy ítél meg másokat,hogy nem ismeri a őket,az nem szép dolog,de lehet én értetttem félre a vallomást....

hibátlan ember pedig nem létezik.

15. globus
tegnapelőtt 12:56
Aki elmondja a véleményét, az ítélkezik?
14. birebora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:28
Pedig nem azok.
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Violet18)
tegnapelőtt 12:27
Nem hát! Csak vicceltem. Szerintem is inkább szégyentelen az aki másokat becsmérel.
tegnapelőtt 12:24
Senki sem hibátlan
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Ildi)
tegnapelőtt 12:02
Á! Felülemelkedek én az ilyesmin.
10. Ildi (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:00
Ne foglakozz velük.🙂
tegnapelőtt 11:59
Igazad van. Persze hogy így van.
tegnapelőtt 11:58

Inkább azok találják magukat hibátlannak, akik mások felett ítélkeznek.

De most is azt vallom, hogy sokan ítélkezésnek vélik azt is, ami valójában köszönőviszonyban sincs az ítélkezéssel; csupán egy őszinte vélemény. Csak ha valakinek fáj, rögtön ítélkezéssel vagdalkozik.

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Ildi)
tegnapelőtt 11:57
Jaj, tudom én! Csak kíváncsi voltam a reakciókra mivel számtalanszor előfordul hogy beleköt egyik a másikba jelezve hogy ő persze nem ilyen, sőt sokkal jobb mint mások és mennyire nem szereti hogy mások teljesen másként viselkednek mint ők.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook