Hibátlannak gondolom azokat, akik mások felett ítélkeznek. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem hiszem, hogy hibátlanok.
Izgalmasnak tartom viszont, hogy szeretnék elhitetni magukkal, hogy azok.
Asszertíven legjobb kommunikálni, csak épp a legnehezebb is.
Sokan cipelnek traumákat a gyerekkorukból, és ők sokszor teljesen váratlan módon reagálnak az őszinteségre is. Nem mindegy a fogalmazásmód, a lényeg hogy nem szabad bántón előadni az őszinte véleményt sem.
Ráadásul minden nézőpontnak két oldala van, nincs univerzális igazság, és optimizmus azt hinni, hogy a másik majd látni fogja a mi igazunkat, amikor nem tudjuk hogy benne milyen sérülések vannak.
Nem erről beszélek.
Nem csak akkor lehetek őszinte, ha valaki kéri a véleményemet.
Tegyük fel, folytatunk egy beszélgetést. Teljesen normális mederben folyik, de eljutunk egy pontra, ahol elmondom az őszinte véleményemet. Akkor az okoskodás?
Igaz, hogy néhányan valóban összetévesztik az őszinteséget a bunkósággal. Én a bunkóságmentes őszinteségről beszélek. Lehet, hogy nem esik jól valakinek az őszinte szó, de jó esetben elgondolkozik azon, hogy lehet benne igazság. Akkor pedig még a hasznára is válik. Sokkal jobb az őszinte szó, mint az őszintétlen, ami jóleső érzéssel tölti el az embert. Csak éppen hamis szó.
Azt írtam, ha minden ember hibátlan lenne, akkor lenne unalmas. Egy uniformizált világban nem szeretnék élni. Messze vagyok a tökéletestől, a hibátlantól, de nem is törekszem rá, hogy azzá váljak.
A többit már leírtam.
Szerintem egyáltalán nem lenne szép az élet, ha minden ember hibátlan lenne. Dögunalmas lenne, és nagyon nagy szerencse, hogy nincs is hibátlan, tökéletes ember.
A hideg rázna ki attól, ha mindig mindenki egyetértene, mosolyogna, mint a robotok.
A bűnösök pedig bűnhődjenek. Ki-ki a saját bűne szerint. Ne maradjon büntetlen pl. egy gyilkos. Az ítélet sem ítélkezés.
Szerintem aki úgy ítél meg másokat,hogy nem ismeri a őket,az nem szép dolog,de lehet én értetttem félre a vallomást....
hibátlan ember pedig nem létezik.
Inkább azok találják magukat hibátlannak, akik mások felett ítélkeznek.
De most is azt vallom, hogy sokan ítélkezésnek vélik azt is, ami valójában köszönőviszonyban sincs az ítélkezéssel; csupán egy őszinte vélemény. Csak ha valakinek fáj, rögtön ítélkezéssel vagdalkozik.
További ajánlott fórumok:
- Rosszul gondolom?
- Szex-én tényleg komolyan gondolom!
- Én úgy gondolom, hogy ebben a mai világban az iskolákban a...
- Idegenek interneten ítélkeznek felettem, mert van 2 kutyám és egyedül élek, dolgozok. Akik nem helyeslik, mit gondolnak, mit tegyek?
- Egyesek miért ítélkeznek és bántják meg a másikat a beszólogatásaikkal?
- Miért ítélkeznek ismeretlenül az emberek?