Hétköznapi ötletek vacsira! Gyors, olcsó(bb), meleg! (beszélgetés)
Zúzott fokhagymát és curry-port, őrölt borsot szoktam bele amikor készen van, és miután elzártam alatta a gázt, egy pillanatra beborítva hagyom.
Frissen készítve teljesen száraz, főtt, tört krumplit adok mellé köretként. A májnak a szaftjával lehet meglocsolni és akár ebédre-vacsira feltálalni.
A többi mehet a hűtőbe, és ahogy írták, kenyérre kenve-szelve, nagyon finom kaja.
Ún. zsidópástétom, vagy mi a neve: keménytojást összetörsz, teszel bele májkrémet, mustárt, fűszereket. Melegszendvicsként elkészítve a legfinomabb kolbászkarikával.
Szintén jó ötlet a falafel csicseriborsóból. A borsót be kell áztatni, de nem kell a héját kiszedni. Aztán megfőzni, pürésíteni és kisütni. Jó hozzá, ha tahinit - szezámkrémet - kis vízzel habosra keversz, aztán tehetsz bele mustár, kis tormát, tejfölt. Olyan, mint a tartár, csak még jobb. Lehet bele tenni terijaki szószt is.
Nagyon finom vacsi a kőrözött. Tehéntúró, feleannyi juhtúró, kis tejföl, mustár, pirospaprika, bors, só, reszelt fokhagyma, vöröshagyma, korty sör sem árt meg a kapribogyó se. Paprikával, paradicsommal király.
Édesnek meg jó a tejbegríz, tejberizs.
Hű, te aztán tudsz élni:)
nyami:)
Pirított tészta valamivel : sült fokhagyma-reszelt sajt , sült cukkini , sült zöldségek , egy merőkanálnyi daráltpörivel összekeverve , lecsóval nyakonöntve , tejföllel-reszeltsattal.
Én 1 kilónyi száraztésztából 3x főzök , vacsira amúgy se szükséges túl laktató .
LLángos, pirítós, zabkása, tejberizs, tejbegríz, hagyma tojással, szalonnával (ki mivel szereti)
Bármilyen sült hús salátával
Gombapaprikás főtt tésztával
Lecsó rizssel
Sóska főtt krumplival és főtt tojással
sütőzacskóban sült bármilyen hús, zöldségek
Halpaprikás
melegszendvics
krumplifőzelék
főtt virsli, sajt, kenyér, mustár
zöldséges tál (uborka, sajt, sonka, paprika, paradicsom, kolbász, kenyér)
sajtkrém leves crutonnal
stb. stb. Ha kell irok egy pár receptet
Barmilyen feltetes teszta
Tonhalas penne
Gombaporkolt
További ajánlott fórumok:
- Kis esküvő szervezés, gyorsan, olcsón, Templomi szertartás pro és kontra..
- Valaki tud vmi finom és olcso kajat ami gyorsan kész van?
- Babalátogatóba tortát vinnék, ami gyors, olcsó és eheti szoptató anyuka, van ötletetek?
- Ötleteket szeretnék, gyors, egyszerű, olcsó és finom kajákra...
- Ablakcsere olcsón és gyorsan
- Masszázs tanfolyam gyorsan és olcsón