Helló. TC-ben át tudok nevezni egy mappában több file-t egyszerre? (tudásbázis)
Ha esetleg úgy próbálja, ahogy írtam, akkor így fog kinézni:
Ilyen volt : 1.track
Ilyen lett: Zene(1)
A Windows XP funkciója
Bár a Windows is képes erre, sokan mégsem tudnak e funkciójáról. Igaz, itt nem alkalmazhatunk joker karaktereket, és eléggé egy sablonra megy az átnevezés, de azért szükség esetén igencsak hasznos, no meg garantáltan kéznél van.
Jelöljük ki az átnevezni kívánt képeket, majd kattintsunk valamelyikre a jobb egérgombbal, és a legördülő menüből válasszuk az Átnevezés menüpontot. Írjuk át a fájl nevét (vigyázzunk, hogy a kiterjesztést ne változtassuk meg), majd nyomjunk Entert. A Windows XP ekkor átnevezi a fájlokat, s a név után beszúr egy zárójelbe írt sorszámot is.
Így állományaink a megadott néven fognak szerepelni, egy sorszámmal megkülönböztetve.
Szia. Igaz nem TC-ből, de.... bemész a mappába, összes kijelölése, első filén átnevez, majd adsz neki egy nevet, pl. 2010. július. és lám.... :)
Írj majd, hogy ment :)
de jó, leírnád, mert én se tudom :)
köszi!
helló. Elfelejtettem, hogy itt a *.* mire is való. Valahogy át lehet nevezni szerintem az összeset egyszerre,de hogyan ? Tehát az 1.jpg,2.jpg stb. 1a.jpg,2a.jpg legyen...
Sok egyforma, azaz 1,2,3 nevezetű filét kéne egy mappába raknom.
További ajánlott fórumok:
- Lehet 2 férfit egyszerre szeretni?
- A providenttől egy családon belül hány ember vehet fel kölcsönt egyszerre?
- Két férfival egyszerre
- Össze vagyok zavarodva :( lehet egyszerre két férfit szeretni?
- 14 hónapos kisfiúnknál szeretnénk elkezdeni az angol tanítást-tanárhoz hordanánk, másik 2 babával egyszerre. Szerintetek jó ötlet?
- Szó, ami ige és főnév egyszerre. _VÁR_om, hogy _ÍR_j egyet