Háztartási interlock..... (beszélgetés)
Huuu
Nos a varró száll azért kell ha szét feszíted a varrást ne látszanak az öltések....nem tudom értelmesebben elmondani!
A fedőző az alkalmas arra h tisztázzon a fonákján, és a színén varrjon....ő lesz az amit keresel....
Szeretnék vmi olyat, amivel nem kell 2szer felhajtanom az anyagot, hanem könnyebben és egyszerűbben le tudom tisztázni az anyagot, hogy ne feseljen el.
Fú, köszi a sok infót, csak kár, hogy a felét nem értem :P
- Mi az a varró szál? És miért kell?
- És mi az a fedőző?
- És miért van benne kés?
Ezeket így alapnak :)
Köszönöm
Szia!Mire akarod használni?
Én használom őket....de a különbséget nem tudom:)
A 3szálasnál nincs varró szál...avval csak össze állítani tudsz,és kell mellé varrnod egy egyenes varróval....Nekem 4szálas van...annál nem kell....
Most vettem egy fedőzőt...még be állítás alatt van!(a varrógép szerelőm nem egy kapkodos idegbeteg....lehet h le fogom cserélni:P)
Igazából az is tud tisztázni...de én főleg női blúzok és társai felszegésére vettem,így a kést ki vetettem belőle....
Most más nem jut eszembe...de kérdez nyugodtan(bár nem szakmám)ha tudok segítek:)
Vagy a 800DL?
Bár az 130ezer. Szegeden viszont 99ezer. Hó végén úgyis kell mennem Szegedre. Melyik lenne jobb szerinted?
Bernina 700D
Nyáron cseréltem le a régi Pfaff varrógépemet Berninára és azzal nagyon elégedett vagyok.
Flatlock varrat
Elasztikus anyagokon használt funkcionális és dekoratív varrat. Fonalkeresztezõdésekkel a fonákoldalon a nyitott anyagszélek eltisztázására szolgál, a színoldalon pedig két párhuzamos tûzéssel vagy dekoratív fonalkeresztezõdésekkel jelenik meg.
Beírtam a google-ba, hogy fedőzőgép. Van egy csomó találat. Az egyiknél ezt olvastam:
"3,4 szálas lock varrat, 3 szálas flatlock varrat"
Mit jelent az, hogy lock varrat, meg flatlock varrat? Tudja valaki?
Ez 100 eFt körül van.
Tök jók, tényleg!
Az én varrományaim sem tökéletesek, főleg ami az eldolgozást illeti a hátoldalon, de azt csak én látom. :-)))
Én is szerettem volna egy interlockot venni, de most írjátok, hogy van fedőzőgép. Én erről még nem is hallottam, de utána nézek. Érdekelne, hogy mennyibe kerül.
A varrógépemet most nyáron cseréltem le, nagyon elégedett vagyok vele.
További ajánlott fórumok:
- Milyen háztartási munkát végeztél legutoljára?
- Vegyi árú, háztartási papír áru, egyéb(pl seprű)
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Tengerimalac a háztartásban - tapasztalatok, élmények?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Vezeted a háztartást, gyereket nevelsz, hogy jut idő magadra?