Háztartási alkalmazott (beszélgetés)
Csak az a munkaviszony számít bele a nyugdíjba, ill. az a jövedelem, amiből nyugdíjjárulékot is vontak.
" a háztartási munkára alkalmazott
magánszemély sem nyugdíj, sem egészségbiztosítási ellátásra nem szerez jogosultságot"
Én ezt találtam.
Szerintem lehet, barátnőm is ilyen státuszban van, bár neki vállalkozó férje van.
Amúgy, nem tudom...
Nekem akkor lenne jó, ha ez munkaviszonynak minősülne.
Természetesen nem akarok kibújni a TB járulék fizetése alól, eddig is magam után fizettem.
Ha nem számít bele a nyugdíjba, akkor ez nem munkaviszony? Jól értem? Nem vagyok otthon ebben a témában.
Középvezető egy cégnél.
A bejelentőnek havi 1000 ft-ot kell fizetnie a NAV felé, de mivel ez adórendszeren kívüli kereset, bevallási kötelezettség sem a foglalkoztatót, sem a foglalkoztatottat nem terheli.
Csak azt nem tudom, hogy ez családon belül is lehetséges-e.
Sziasztok!
Hallottam róla, hogy létezik ez a fajta "munka", tudtok róla valamit? Olvasgattam neten, de nem igazán világos a dolog.
Engem a férjem bejelenthet, mint háztartási alkalmazottat? (jelenleg nincs munkám)
Ez munkaviszonynak minősül?
További ajánlott fórumok:
- Milyen háztartási munkát végeztél legutoljára?
- Vegyi árú, háztartási papír áru, egyéb(pl seprű)
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Tengerimalac a háztartásban - tapasztalatok, élmények?
- Volt már valaki háztartásbeli alkalmazott, hogy ne szűnjön meg a FHTámogatása?
- Ha a barátnőmet bejelentem az APEH-nál, mint háztartási alkalmazott, a regisztrációs adón kívül, kell valamit fizetni?