Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Házilag készített kókusztejen, kihűlés után van egy keményebb réteg, azzal mit lehet csinálni? fórum

Házilag készített kókusztejen, kihűlés után van egy keményebb réteg, azzal mit lehet csinálni? (tudásbázis)


11. gyzike
2017. júl. 12. 06:12
sziasztok! recepteket kérhetek, ki miből és hogyan készíti a házi kókusztejet?
2017. júl. 11. 20:49
Az a kókuszzsír, vagy kókuszolaj, örülj neki! Szűrőbe tegyél gézt, arra kanalazd rá, várj vele, hogy jól lecsöpögjön, és már használhatod is testápolásra. Nézz körül a neten, hogy mi mindenre ajánlott a kókuszolaj/zsír. Én imádom, tényleg nagyon jó, még fényvédőnek is megállja a helyét!
9. gabbbicica (válaszként erre: 7. - C4bcfb8cf8)
2017. júl. 7. 07:39

Ja, én feltörtem a tetejét egy kanál nyelével mindig :D :D Összekevertem hidegen, és annyit öntöttem a bögrémbe melegíteni, így a "zsír" darabokkal együtt, ami egy kávéhoz kellett nekem.


Nem melegítettem az egészet. Amúgy nekem 3 nap után már nem tetszett az íze, hiába a hűtőben tartottam, úgyhogy inkább kisebb mennyiségeket szoktam csinálni, ami 1-2 nap alatt elfogy, hiába macerásabb.

8. c4bcfb8cf8 (válaszként erre: 6. - Hoxa)
2017. júl. 6. 14:31
Ez jó ötlet :-)
7. c4bcfb8cf8 (válaszként erre: 5. - Gabbbicica)
2017. júl. 6. 14:30
Köszönöm :-) csak nem tudom mennyire tesz jót ennek a tejnek, ha többször melegítem.
6. Hoxa
2017. júl. 5. 22:19
Én üvegbe szoktam tenni és néha felrázom.
5. gabbbicica (válaszként erre: 1. - C4bcfb8cf8)
2017. júl. 5. 18:11

Az kókuszzsír, ami kicsapódik rajta. Én mindig visszakevertem és megmelegítettem a kávémhoz.


Ha zavar, akkor csak szedd le a tetejéről és dobd ki és vagy én egyszer sütöttem rajta diétás palacsintát is :)

4. gribedli*** (válaszként erre: 1. - C4bcfb8cf8)
2017. júl. 5. 15:02
Szerintem az a hab csak zsír, le is szedheted róla
2017. júl. 5. 12:58
Szia én vízből és kókuszreszelékből.
2. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1. - C4bcfb8cf8)
2017. júl. 5. 12:18

látom nem sok választ kaptál, ezért gondolom ide

írom, hogy én kókusztejporból készítem és azon nincsen zsiradék


(te miből/hogyan készíted?)

2017. júl. 5. 10:45

Azok segítségét szeretném kérni, akik már készítettek otthon kókusztejet.

Tegnap életemben először készítettem, recept szerint. Nagyon finom lett. Beraktam este a hűtőbe nehogy baja legyen reggelre. Reggelre viszont egy kemény réteg alakult ki a tetején.

Reggel újra felmelegítettem, bele is olvadt, de nekem nagyon zsíros lett így a "tej".

Kérdésem, hogy mi az ami a tetején kialakult, illetve mire lehet használni, mert így már nem ízlik a tej nekem.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook