Hat hónapos kor után van akinek felírták receptre a tápszert? (tudásbázis)
Sziasztok
Az én lányom 14 éves tej intoleranciás és a Sinlac-t közgyógyra ingyen ki írják számára.
Nekem mondod!
De főleg azért bosszant mert ha nem lenne semmi "baja" akkor azt mondom,jó.
Sok ismerősömnek nem írják fel szintén 6 hó után,de van akinek igen.
De így hogy gond van és mégis nekem kell utazgatni,stb...
Egy kicsit kiakasztó!
Én hiába mondtam neki ő csak a paragrafusokra meg a szabályokra hivatkozott,hogy a Krisz nem tejallergiás neki nem H A-s kell hanem A R-es a bukás miatt,de az ugyan olyan komoly,sőt!
És a gasztrón ahol adták az időpontot még a nővérke is kiakadt,pedig ő aztán biztos tudja,hogy nem is érti mert minimum 1 éves korig az ilyen speciális tápszert fel kéne írnia!!
Na mindegy 25.én megyünk fel addig van tápszere aztán viszem neki a papírt,amivel azt csinál amit akar.
A lényeg hogy utána továbbra is felírja receptre!
Ezt találtam erről a témáról:
Fél éves korig az anyatejpótló tápszerek támogatással felírhatók. Az orvosnak nem érdeke felírható gyógyszert, tápszert nem felírni. ½ éves kor után egészséges csecsemőnek tápszer nem írható fel támogatással. Amennyiben a csecsemőnél ill. a családban tejallergia ill. allergiás betegségek előfordulnak 1 éves korig a HA-hypoallergén tápszer támogatással felírható. Nem derült ki, hogy kisfia mikor volt csecsemő. De ma már kivizsgált, tejallergiás ill. egyéb felszívódási zavarokkal küzdő gyermekek sem kapnak ingyen tápszert. A betegségről és a gyógytápszer ajánlásról szóló igazolással ( az Egészségbiztosítási Pénztár által meghatározott esetekben )a szülő a tápszernek csak 10%-át fizeti. Ingyenes gyógyszer és tápszerellátásra-ez is csak bizonyos szerekre vonatkozik- csak közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezők jogosultak. Ennek köre is nagyon beszűkült az utóbbi években. Csak súlyos, krónikus, vagy nem gyógyítható betegek , szakintézeti ajánlással kaphatják meg az erre szóló igazolványt.
Na sziasztok!
Voltunk a dr. nőnél a babócával minden rendben szép,nagy,okos stb...
De a tápszert nem írják fel csak szakorvosi javaslatra!
Most emiatt mehetünk fel a Heim Pál gasztrojára:-(((
Erre vágytam,na mindegy remélem ott javasolni fogják és akkor továbbra is felírják neki!
köszi,holnap majd beszámolok sikerült e:-))
jó éjt mindenkinek!
hát ha nekünk felírja elviekben nektek is lehetne!
Nem mindegy mert így csak 1200ft körül van,én még adom 2éves koráig biztosan,mondjuk már csak este kap.
További ajánlott fórumok:
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Ti milyen tápszert adtok másfél-éveseteknek?
- Eszik valakinek a babája Milupa Pregomin tápszert?
- Olyan Békéscsaba vagy környékén lakót keresek, akinek gyermeke Beba HA 2 Aktív tápszert kap. Van valaki?
- Ausztriában (Wallern/Burgenland) szeretnék a gyógyszertárban magyar receptet kiváltani. Kell hozzá az is, akinek felírták a receptet?