Hat hetes kiskutyám nem nagyon akar enni. Mit lehet tenni? (tudásbázis kérdés)
Barátnőm is összeszedett egy kutyácskát tavaly
Most is rosszul eszik, délelött szinte semmit, de ugra-bugra
Ahogy te is írod, villával, kiskanállal elmajszol valamit
Asztal melől ha csámcsogok az rögtön kell neki
Próbál meg te is csámcsogni, hátha megkivánja
:)
Lehet fűszeres neki. Láttad enni a tulajdonodnál? Lehet szegény nem is evett még, csak szopott, és fogalma sincs, mit kezdjen az étellel. Ha éhes lesz megfogja enni biztos. Viszont folyadékot pipettával, fecskendővel nyomj a pofijába, ki ne száradjon.
Az állkapcsát, ha finoman 2 oldalról megnyomod kinyitja a pofácskáját.
Az én kiskutyám is nagyon rossz evő volt.
Csirkehúst, egy pici rizs, répa és zöldborsó megfőzve, pépesítve.
Főztem egy kis edénnyel, kiporcióztam kis dobozkákba és csak elő kellett venni.
Tegnap hoztad el, új hely, új emberek, adj időt Neki.
Ha vizet iszik nagy baj nem lehet. A tejjel én is óvatosan bánnék, hasmenést okozhat.
Akkor inkább kefir, joghurt vagy tejföl.
Vagy szaladj el az állatorvoshoz, lehet, hogy Ő tud adni ilyen piciknek való kaját. Vannak teljesen folyékony konzerves eledelek, pici és lábadozó állatok számára.
De szerintem ne ijedj még meg, 4-5 nap mire elkezd hozzászokni az új helyzethez.
Bár azt tartom, hogy túl korán lett elszakítva az anyjától.
Drága... ismim csau-csaukat tenyészt és csak törzskönyves kutyái vannak. 6 hetesen kerülnek gazdihoz a picik.
Szinte az új gazditól kapják meg az első oltást.
12-14 hetesen már 4 oltáson vannak túl...
Tehéntejjel vigyázz,úgy tudom, hogy nem szabad adni.
Az én kutyusomat is 6 hetesen adta ki a tenyésztő, meg kell próbálni a "babakutyáknak" való tápokat, az enyém sajnos nem ette meg. Végül ami bevált,csirkepörköltből csirkemell, olyan pépesen-szaftosan, valamint minden nap kapott Milupa poralapú (vízzel össze kell keverni) babaételt.Túrós tésztát is gyakran evett, kicsit pépesítve.
A legjobb az lenne, ha rászoktatnád a "babakutyáknak" való kutyaeledelre, a mi dokink szerint azért jók ezek, mert pontosan olyan összetételben tartalmazzák a tápanyagokat, ahogy az adott életkorban a kutyusnak szükséges. Nagyon fontos ilyen melegben a friss víz. Remélem sok örömöd lesz az új családtagban.
Ha iszik agától, még ha keveset is, nem hiszem, hogy kiszárad. Igen ritka az olyan életképtelen állat, amelyik a egy táj tej mellett felfordul a szárazságtól.
Én egy frissen elválasztott kisállatot nem kínoznék, hogy erőszakkal nyomjak bele a vizet.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni, ha az ember nagyon fél a gyerekvállalástól?
- Mit lehet tenni, ha a 8 éve meglévő párom nagyon szerelmes még mindig belém, de én már "csak" szeretem.Kihűlt ami volt.
- Macskámtól nem tudok aludni, hajnalban nyávog és nagyon idegesít. Mit lehetne tenni?
- Szokott valakinek ugrálni a szeme?Nagyon idegesit, mit lehet tenni ellene?
- Ha a szomszéd nagyon hangosan zenél mit lehet tenni? :(
- Zsíros haj kezelésére elég egy nagyon jó sampon vagy mást is lehet tenni, ami segít? Mit?