Haspuffadás ellen mit lehet tenni? (tudásbázis)
Szia!
A puffadás kapcsán, ha tapasztaltál valami megoldást, velem is oszd meg kérlek!
Szia.
Csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Én is mindig mindentől felpuffadok és sokat fáj a hasam. Engem ami igazán megkínoz: felfújt péksütemény, felvágottak (mesterséges adalékok miatt).
Nekem ami gyorsan segít az menta és cickafark tea. Minden nap iszok joghurtot és zöld teát (ezek segítik az emésztést). Vannak gyümölcsök amiket vigyázva eszek (banán, alma, cseresznye). Görögdinnyét ajánlom, átmossa a beleket.
Meg a legfontosabb a vízen kívül, napi 20-30 perc mozgás. Ülő munkát végzek és ennek köszönhetem a lusta emésztést.
Remélem tudtam segíteni.
ABba kell hagyni a:
tejet
lisztet
cukrot
felvágottakat
feldolgozott élelmiszereket
megszűnik.
A neten is rá lehet keresni, nem tudom, hogy hol laksz.
Az egyik kolléganőm a kislányát elvitte ilyenre, Budapesten vhol az Üllői úton voltak.
Ő kuponakcióban vette és úgy mentek el.
Olvastam amit az update lisztről írtál.
Akár igaza is lehet a párodnak, de az is lehet, hogy annak az egyik összetevője a ludas. Vagy épp "csak" kihozott belőled egy másik érzékenységet.
Ezeket veszed vagy viszed?
Ha "sima" zsemle, nem gond, az vizes.
A sajtra rá tudsz kérdezni, de tuti, hogy trappista, az a legolcsóbb, azt lehet.
Sajnos ha igazi diétát akar vki tartani, akkor ilyeneket nem vehet, de a bennük levő ált nem növényi margarin (pld Liga) és majonéz miatt.
Hacsak nem hajlandó a büfés egy szendvicset ezek nélkül megcsinálni.
Kettes verzió, hogy ezeket meghagyod, de egyébként tartod és veszel probiotikumot. Aztán ha javul, akkor nyert ügyed van.
Neked annyi előnyöd van, hogy ma már vannak olyan fizetős vizsgálatok, aminél tükrözés nélkül határozzák meg, hogy milyen emésztési zavar van a háttérben.
Próbáld meg, nem vesztessz vele. A gaszrós dokinőnk szerint ma már minden harmadik embernek gondja van ezzel, csak nem gondolnak rá.
Sajnos érdemes pár hétig minden ételre odafigyelni, de először a laktózzal próbálkozz (ha amúgy nem eszel sok liszteset).
Bármiben lehet: felvágottak, péksütik, zacskós leves, stb porok, ételízesítő, cukorpótló, szó szerint bármiben!
Ha segít a diéta, akkor fokozatosan hozd vissza az élelmiszereket. A hagyományos tejet felejtsd el, a túrót a végére hagyd. Sajtokból a keményet válaszd.
Van laktózmentes tej, joghurt, tejföl, túró, vaj, növényi margarin, tejszín, stb ezzel nincs gond.
Ha elkezded és segítség kell írj nyugodtan. 6 éve benne vagyok a témában.
Probiotikumnak az orvos a Progastro-t javasolta nekünk.