Hashimoto-Thyreoiditis (beszélgetés)
Mennyi hormont szedsz?Emelhetnél az adagodon,ezt telefonba is megerősíthetné neked bármelyik orvos,nem kell endokrinológus hozzá.
Menj el a házidokidhoz.
Képzeljétek! Újra voltam vérvételen, és megoint rosszak az eredményeim, elkeseredtem. A TSH-m újra 26-os, holott fél éve lement 3-ra...
Ráadásul a vizeletmintámban is sok baktérium és genny van, nem tudom mi okozhatja ezt. Valószínűleg a stresz, de nem tudom. Mit tegyek? Az endokrinológiára meg 3 hónap múlva kaptam időpontot, addig meg már nem jó a mostani vérképeredményem...:(((
Szia!
Én is többször kérdeztem erről az endokrinológust, de azt javasolta, hogy ha ellenőrzés mellett szedem a Letroxot, és jók a véreredményeim, terhesség tervezése előtt beállítják magasabbra a gyógyszerszintet, és nem lesz gond a babavállalással. Remélem sikerül nektek a baba, mert én is szeretnék (én 75-öt szedek a Letroxból).
SZiasztok!
Most derült ki, hogy Autoimun Pajzsmirigybetegségem van.Letroxot kaptam rá, 25öt. Az lenne a kérdésem, hogy van köztetek aki ezzel a betegséggel esett teherbe? Olvastam, hogy autoimmun betegségek esetén nő a vetélés kockázata, mert a magzat ellen is fodíthatja magát az immunrendszer. Nekem volt már egy vetélésem pár hónapja, hogy az most a nemjó tsh miatt volt, vagy emiatt azt nem tudom. Tudtok írni tapasztalatokat? Köszönöm előre is, szép napot!
Ha jó a pm,márpedig az érték is jó,akkor nem attól ment tönkre a mellékvese.
Szerintem derítsed ki ezt,mert zavaros :)
Ne haragudj de 2006 óta nem szedtél semmit?
Akkor mégiscsak felelőtlenség volt így lenni.Eltelt 5 év,az állapotod romlott csak.
Szegénykém! :( Miért kell MRI-t csináltatnod? És az miből áll pontosan?
Szerintem is orvost kellene váltanod utána.
Sziasztok!
Nekem 2006-ota van ez problémám az orvosom semmi gy-szert nem adott.POCSÉKUL VAGYOK..De itt a következö nyavajám már a mellék vesém sem müködik .2010-nov.ota várok MRI-vizsgálatra.Hát nemtudom mi lessz velem..
A gyógyszer támogatás nélkül is elég jó áron van,meg hát nem hiszem hogy elvennék a támogatást.
Ha normalizálódik a TSH,azaz 2 alá megy,akkor semmi akadálya.Természetesen mindig figyelni kell a társbetegségeire is,azaz ha van valamilyen új tünet,azonnal oda kell figyelni.
Kicsit ellent kell, hogy írjak, ugyanis koránt sem biztos, hogy életed végéig kell szedned.
Ez sok mindentől függ.
Főleg, ha majd gyermeket szülsz.
Ne aggódj a Letrox, ugyan olyan mint az euthirox, vagy éppen az L tyiroxon.
Szia,
Köszönöm, ez is a kedvenc fórumjaim között szerepel mostantól :)))
Szia!
Nagyon köszönöm a bíztatást. Ugyan még nem tudom pontosan, milyen gyógyszert kapok, de már kicsit megbarátkoztam a helyzettel. :)
Ezen a fórumon mindent megtalálsz.Vagyunk páran :)
Nekem is pm alulműködésem van,de szubklinikus,azaz,még nem magas az atpo-m.
A gyógyszert mindenkinek élete végéig kell szedni,és gyakran kell vérvételre járni a tsh miatt,mivel ahhoz kell igazítani a gyógyszer mennyiségét.
Melyiket szeded?és mennyit abból?
Nálunk a férjemnek van ez a betegsége. A gyógyszer szedése után a súlyod normalizálódni fog és a fáradékonyság is elmúlik. A férjemnek örökre szednie kell a gyógyszert, szerintem neked is.
A gyermek nem lehet akadály! Fel a fejjel!!!
Sziasztok!
A segítségeteket és a véleményeteket szeretném kikérni.
67,5 a TSH-m és az anti-TPO-m is magas, 950,95. A TSH 12-szerese, az anti-TPO több, majdnem 200-szorosa a normálértéknek. Tüneteim nincsenek. Nálam vagy öröklött, vagy a stressz miatt alakulhatott ki. Nemrég 10 kilót híztam. Mit tegyek? Félek. Gyereket szeretnék pár év múlva. Lehet? És megint felszedek egy csomó kilót? Mindig is vékony voltam, de ezek után.... totál elkeseredtem, és folyton fáradt vagyok...