Hányszor és mit (szilárd, tejcsi) eszik egy 11 hónapos baba? (tudásbázis)
Hali, nálunk sincs tízórai, mert nem eszik ebédet!
Reggel szopi, aztán 8 körül kenyér + felvágott vagy sajt, és utána joghort
Ebéd: főzelék, husi, szopi
Uzsi: gyümölcs, keksz
Vacsi pedig hideg vacsi, és fürdés után szopi.
Sziasztok!
Az én lányom holnap lesz egy éves, de én sem mindig adok neki tízórait, mert akkor ő sem eszik rendesen délben. Ha jön, hogy éhes, akkor adok neki 2 db kekszet, vagy egy marék puffasztott bio kölest, de többet nem. Én sosem mértem, hogy mennyit eszik. Mindig tudom, hogy most jól evett, vagy sem. Ha nem, akkor egy kicsit előbb jön a következő étkezés. Szerintem ő is jó súlyban van, mert 11 hónaposan volt 10,3 kg.
Csak gyümölcsöt ritkán adok neki, mert nem szereti. Inkább teszek bele kekszet, vagy adok még utána valami mást.
Szia!
Az én lányom 3-án lesz 11 hónapos és kb. egy hónapja naponta 4-szer eszik, mivel 7-kor ébred és akkor reggelizik, ha tízórait kapott, ebédre alig bírtam belediktálni valamit, így viszont tök jól eszik.
Nálatok kb. hány dekát eszik egyszerre, mert a lányom étkezésenként akár 30 dekákat is megeszik, most vagyunk 9,8 kg, bár elég nagy súllyal is születtünk (3,89).
A gyümibe nem szoktál semmit sem tenni, csak magában elég tápláló a picurkádnak?
Szerintem gyerektől függ ,vannak jobbétvágyúak és olyan is aki kevesebbel is úgyanolyan szépen fejlődik! az én fiam 11 hósan kb így evett
Reggel cici ,majd egy fél óra mulva rendes reggeli( kenyér és hozzávaló)
Tízórai: gyümölcs,vagy joghurt,
Ebéd : Leves + második :) Szinte azt ette amit mi (kivéve amit még ilyenkor nem kaphatnak)
Uzsonna :Gyümi , pogácsa, stb.
Vacsora ,főzi vagy ebédmaradék ,v. kenyér hozzávalóval
fürdés után cici
SZia!
Kislányom 8-án lesz 11 hónapos. Általában így néz ki egy napirend kaja ügyileg:
R: szopi
T: gyümölcs
E: főzelék, husi, szopi
U: gyümi vagy Sinlac
V: szopi
Persze vannak napok mikor ettől eltérünk, de próbálom ehhez tartani magunkat.
További ajánlott fórumok:
- Mit eszik ma a babád/gyereked?
- Ha nem eszik a baba....a hozzátáplálásról.
- Mit eszik a 7 hónapos baba?
- Mit adhatnék egy 3-4 hetes süninek enni? Szilárdat még nem eszik
- Nem akar enni szilárd ételt a babám!
- Bárányhimlő szoptatott babánál tényleg enyhébb lefolyású? Kislányom 9 hós tejcsis, bátyus hozta az oviból, 2 hetes csúszással jött ki!