Hány hónapos korig kell sterilizálni a baba dolgait? (tudásbázis kérdés)
Én azért hagytam abba viszonylag hamar a sterilizálást, mert naponta jártam el otthonról a babákkal, és nagyon nyűgös lett volna a suliban sterilizálni. Közben azt tapasztaltam, hogyha nem volt módomban kifőzni, és úgy kapták, akkor sem lett semmi bajuk...
A közösségtől sokkal jobban félek, azzal szemben tényleg bacimániás vagyok, de azzal nehéz mit kezdeni...
Azzal is az a legfőbb bajom, amikor mi is elkapjuk az ovis bacikat, és gondot okoz ellátni a gyerekeket. No az ki tudja verni a biztosítékot. Viszont érdekes módon a kicsi baba általában nem kapta el ezeket. Lehet, hogy tényleg a szopi védte meg...
Én is sterilizálom még a dolgait, mi is 8,5 hósak vagyunk.
A játékait szintén fertőtlenítem, igaz azokat csak ált 2-3 hetente.
A kézmosás nálunk is alap, még anyósomékat is rászokattam erre, szerencsére nem kell szólni ezért senkinek a családban.
Összességében az a véleményem, hogy mindenki addig, és azt csinálja, amit jónak érez, ami nem túl megterhelő számára..
Én az első két babámnál úgy 3-4 hónapig kb. 2 naponta kifőztem a cumisüvegüket. A harmadiknak nem volt ilyen, szopizott. Kistálkát elmosom. Játékokat időnként (2-3hét) fertőtlenítő folyadékba áztatom.
Kevésbé bacis időszakban minél kevesebb vegyszerrel, esetleg ecettel mosogatok, de tél végén, tavasszal, betegségkor előkerül a hipó is, még néha a mi tányérjainkra is.
A gyerekek betegséget addig sosem kaptak el, ameddig itthon voltak, csak, amikor közösségbe kerültek. Akkor 1-2 évig többet voltak betegek, aztán kevesebbet...
Viszont az egy éves babómat a játszótéren nem teszem le a földre, mint sokan, mert ő mindent azonnal a szájába vesz, és azért az már nekem is sok... Az első babómat simán mászattam 6 hósan akárhol, viszont ő tényleg nem vette a szájába a kezét.
Közös helyeken, fagyizás előtt, evés előtt kézfertőtlenítő folyadékot használunk. Itthon a kézmosásra nagyon figyelünk. Én is. Sőt, nálunk másnak is az első dolga a mosdóba kell vezessen, mert ha nem, elküldöm. Erre háklis vagyok.
Én még ma is szoktam(naponta),mondjuk a meleg miatt főleg.
De ha betölti az egy évet ritkábban fogom.
Most vagyunk 10 hónaposak.
Fél éves a kislányom, eddig szinte mindig steril cumiból kapta az ételt. Érdekelne, hogy más anyukák anyukák meddig sterilizálták a babák cumijait, tálkáit, stb...
Kérlek kíméljetek meg a "sose sterilizáltam" és egyéb hasznos hozzászólásoktól. Köszönöm.
Amit lehetett vasaltam,mármint a ruhanemüket,törölközőit,textilpelusokat,stb...
Szopott sokáig,bő fél éves koráig nem is cumisüvegeztünk,aztán első használat előtt kifőztem,később csak nagyritkán,alaposan mosogattam és öblitettem csak.Cumiját is csak nagyon ritkán főztem ki,csak megmostam simán.
Én egy éves koráig minden nap kifőztem a cumiját, valamint a mellszívót, két használat között sterilizáló folyadékba tettem.
Az összes csörgő, sipolós könyv első használat előtt, majd igénybevételtől függően megjárta a sterilizáló folyadékot.
A ruháit mai napig külön mosom.
A nagylányom ruháit mostanában már vegyítem mosásnál a mieinkkel.
Hivatalosan? 1 eves koraig.
Gyakorlatban en mindent mosogatogepben mostam, nem sterilizaltam. A vedonom azt mondta, az olyan magas hofokon mosogat, hogy annal nem kell tobb.
Nnnnaa...
Once, azt hittem Te nyitottad amikot bekúszott..;DDD
Erre Móki..;DDD
Én az elején egyszer kifőztem a cumit,de aztán átalában csak lemostam.Mondjuk cicin kívül nem nagyon adtam mást a szájába.AMikor meg elkezd rágni,gurulni,kúszni,akkor meg úgysem tehetsz semmit,mert úgyis összenyalogat mindent.
De biztos lesz,aki azt állítja,h szigorúan mindent 1 éves koráig.Szerintem felesleges...
További ajánlott fórumok:
- Milyen cumisüveg sterilizálót vegyek?
- Ismerős nálam raktározza a dolgait, mert nem tudja hova vinni. Nekem viszont kell a hely? Mi a megoldás, hogy elvigye?
- Hány hónapos korig kell sterilizálni a cumikat, cumisüvegeket stb?
- Milyen gyakran sterilizálod a baba cumisüvegét, egyéb kellékeit? (Mennyi idős a babád?)
- Segítsetek! Hogy kell használni a tommee tippee mikrós sterilizálót?
- Hogyan kell használni a Severin márkájú sterilizálót?