Hány éves kortól vinnél gyereket moziba, színházba? (beszélgetés)
Én a kicsilányommal (nyáron töltötte a 4 évet) most nemrég néztünk meg egy 3D-s mesét,meg a Bogyó és Babócát,mindkettőt szépen végig ülte,igaz az ölemben,de nagyon élvezte!
Bábszínházban 3 évesen voltam vele,de ki kellett jönnünk,mert nem bírta 20percnél tovább az ücsörgést :-)
mozi elég hangos, így meggondolandó 7 éves volt..
viszont színház már 3 éves korától rendszeresen ott vagyunk a gyerekelőadásokon...
A fiaimat elég hamar , 3 éves koruk környékétől viszem bábszínházba, színházba, moziba, múzeumba, cirkuszba, hangversenyre. A nagyfiam bármit megnéz probléma nélkül, a kezdetektől. A középső fiam eleinte ijedten fogadja ezeket a helyzeteket, de pár perc alatt megnyugszik, és aztán élvezi ő is. A kicsi még egy éves, de alig várom, hogy ő is jöhessen.
Osztozom azon a véleményen, hogy ez a neveléstől, a gyerek beállítottságától , érzelmi, értelmi fejlettségétől, az előadott filmtől, darabtól, kiállítástól, és ezer minden egyébtől függhet. De ebben a sorrendben hátul áll az anyakönyvi életkor.
színházban gyermekelőadáson voltunk mi is, de ha egy darab felkeltené az érdeklődésünket, elvinném.
Ha beleszokik, szerintem is kezeli...
De ez szülőfüggő.
Sziasztok!
Nekem 3 és 5 évesek lesznek, mi a Bogyó és Babócát néztük moziban, tök élvezték, és jól éreztük magunkat. Ették a kis kukoricájukat, és jókat nevettek:-))
Bábszínházban a nagy 3,5 évesen volt kb. A színház az kicsit más, csak gyerekelőadásra mennék velük.
Szia!
Szerintem ezt szülő és gyermek válogatja. Ha a szülő nem tudja felmérni, hogy a gyermek elég érett-e akkor nem várhatunk sokat.
Mi rendszeresen járunk moziba a három évessel, megnézzük a meséket. Nem beszél, nem zavar senkit, sőt sokszor a kamaszodó korosztályt nem érti ő, hogy miért nem viselkednek.
A korhatár besorolása, meg inkább a támadhatóság kivédése szerintem. Minden a szülőn múlik (néha sajnos) hogy hogyan közvetíti a gyermek felé az adott jelenetet. Nyilván nem szélsőséges esetekre gondolok. De ha a korhatárt néznénk, csak a bebe tv-t nézhetné a fiam. Ami inkább a kisebbeké.
12 éves kor alatt semmiképpen nem vinném egyik helyre sem
nem oda valók
Ja, esetleg egy szabadtérin elmegy. Na meg az egy éves tök más, mert ő csak hallgatja a zenét.
Utána már mennek a gyerekek, és önálló akaratuk van. Szóval nem mind ültethető be moziba. Egyébként én egyik mesét sem élveztem, mikor beültünk a lányommal, mert nem vagyok egy mesefan, de lényeg, hogy neki bejött. (persze kissé drága mulatság)
Szerintem otthon az ember ép ésszel el tudja dönteni, hogy a gyerek mennyire érett a mozira. Mi már addigra itthon házimoziztunk, sötéttel, pattogatott kukoricával, mindennel. A gyerek a neki való filmet megnézte, ami meg nem érdekelte, az elől felállt.
A másik gyerekem - mint mondtam - semmit nem néz tovább 10 percnél, így nem igazán kell áramszámlát fizetni miatta. :)
Színházba még nem vinném, hacsak nem olyan bábszínházról van szó, amit direkt ilyen 5 éveseknek ajánlanak.
Ill. elvileg van olyan gyerekszínház, ami direkt ilyen piciknek való.
itt egy másik eset
12 éves kor felett ajánlják az összes "mesét", Shrek és társait.
3,5 évesen vittem először, akkor egyszer felállt, mert kényelmetlen volt neki az autósülés magasító, amit oda tettek, és most 5 évesen vittem másodszorra, amikor szintén csak ez volt a problémája. előre megbeszéltük, hogy nem lehet beszélni közben és teljesen jól elvolt, élvezte a mesét, és azóta is menni akar.
tehát gyereke válogatja! ha otthon végig tud ülni egy mesét, akkor igen, de ha 10-15 perc után feláll, akkor nem. (a második gyerekemet szerintem nem fogom tudni egy darabig moziba vinni, mert szinte soha nem néz mesét, pedig már 3 éves)
További ajánlott fórumok:
- Gyerekkel vagy gyerek nélkül dísziteni a karácsonyfát? Hány éves kortól érdemes bevonni a gyereket?
- Hány éves kortól engednéd el a gyereked vidékről Budapestre színházba?
- Hány éves kortól avassuk be és milyen módon a gyereket a temetés és a halál kérdésébe?
- Mikortól kell bilire ültetni a gyereket?
- Elvinnél 10-15 kamasz gyereket külföldi kirándulásra magaddal, ha cserébe te ingyen mehetnél?
- Lovas színházba elvinnétek 3, 5 éves gyereket magatokkal?