Hány éves koráig vállalhat egy férfi gyereket? (beszélgetés)
De hát nem is volt ilyenről szó, nem sértettem meg a kérdéssel vagy ilyesmi.
De mondom én értem, hogy nyaggatni nem szabad mást ezzel a témával, a miért nem, mikor, hogyan.. de miért nem szabad megkérdezni valakitől, aki nem teljesen idegen, hogy van-e? Utána mondta, hogy ahhoz pár is kell, de ennyi.
És akkor mi van, ha valakinek nem olyan egyszerű. Jaj istenem, ezért sértődöttet kell játszani? Drámázni? Mindenki húzzon a ...-ba, és szégyellje magát, mert neked vagy valakinek nem egyik napról a másikra jön össze. És te miért sértegetsz másokat, hogy neki csak egy kufirc.
Szerinted más gondjuk nincs az embereknek a gyerekvállalással, csakis eü-i oka lehet, ha valaki nem tud vállalni? Na az ilyen emberektől mentsen az ég.
Én nem vájkáltam, nem nyaggattam senkit a kérdéssel.
És érdekesnek tartom amit írtok, sosem hallottam még, hogy ez tapintatlan. Rá kérdezek a dologra, ha szóba jön, ha valaki azt mondja nincs és nem firtatja én sem firtatom, de miért kényes téma a "van gyereked" kérdés? Vagy mi ebben a bunkóság? Én ezt teljesen hétköznapinak gondoltam eddig.
Persze most nem a "miért nincs, pedig kéne, húzz bele, kifutsz az időből" dolgokra gondolok, azt értem, hogy mi a baj vele.
Egyetértünk.
Az, hogy ki mennyire "jó" anya vagy apa, egyáltalán nem korfüggő.
38 voltam, amikor a fiam született, a férjem túl a negyvenen.
Remekül tartottuk/tartjuk a lépést.
Iskolában nem kellett segíteni, mivel arra neveltük, hogy maga oldja meg a feladatait.
Egyéb segítségen mit értesz? Megalapoztuk az életét.
23 évesen 2 nyelvvizsgája van, jogosítvány, jelenleg a jogi egyetemre jár. Ha végez, beköltözik a saját tehermentes lakásába (igaz csak 51 nm), amit mi biztosítottunk neki.
Szerintem ez nem az a téma, amiről ismerősökkel, de még családtagokkal is beszélgetünk.
Ha ő akarja és megemlíti akkor igen, de különben eszembe nem jutna megkérdezni, hogy jön a gyerek, nem jön, mikor akar, akar-e egyáltalán.
Miért nem lehet ilyen kérdést feltenni. Miért tapintatlanság? Ez tabu?
Szerintem akármeddig, ameddig ő vállalni tudja és akarja. A gyerek szempontjából? Mondjuk igen, nem mindegy, hogy milyen életkörülményeket tud biztosítani.
Pl. mennyire lenne fitt, tudna-e aktívan foglalkozni a gyerekkel, sportolni, játszani vele, erre mondjuk még egy 50-es férfi símán alkalmas lehet.
Azoknak lenne érdekes a véleménye, akik már nem fiatal szülő(k) gyermeke(i)ként születtek.
Szoktam emberekkel beszélgetni. De gyerekvállalásról nem. Rettenetesen tapintatlan vagy, ez iszonyatosan kényes téma.
Annyi mindenről lehet beszélgetni.
Bármeddig. Ez a férfiak egyik nagy biológiai előnye.
Nekem 53 volt apukám, amikor születtem. Nem volt túl jó viszonyunk, de nem emiatt. Nagypapám, aki 70+ volt, közelebb állt hozzám, hiába volt a majdnem 3 generációnyi korkülönbség.
Amúgy ma tök gyakori a 40+ gyerekvállalás, ha kialakul a kapcsolat közted és a most 38 férfi között, egy 4-5éve még simán van ha ő is úgy gondolja.
Igen, szóba jött, hogy másnak épp születik és rákérdeztem nála mi a helyzet.
Ahogy ezt kérdezném nőktől is vagy olyan férfiaktól akik egyáltalán nem érdekelnek, mint férfi. Ez általában téma. Te nem szoktal emberekkel beszélgetni vagy miért ilyen érdekes ez?
Miért? Bármeddig.
Ma temettük egy volt szomszédom férjét, 38 éves volt (hirtelen szívhalál), 2 kislánya van, az idősebb 6 éves.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- 40 éves férfinak még nem késő gyereket vállalni?
- Mért nem akar a férfi gyereket?
- Ha a férfi nem akar gyereket
- Miért tudja egy férfi jobban elfogadni egy nő gyerekét, mint a nő a férfi gyerekét?
- Mikor vállalhatok gyereket?