Hamis tiramisu-torta málnával recept
A Hamis tiramisu-torta málnával hozzávalói:0,5 liter tej,
1 nagy tejföl (20 %-os),
1 cs. vaníliás pudingpor,
5 ek. kristálycukor,
1 cs. vaníliás cukor,
3 dl málna,
2 cs. babapiskóta
A Hamis tiramisu-torta málnával elkészítési módja:
Elkészítjük a vanília pudingot az előírás szerint, a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Amikor kihűlt, belekeverjük a tejfölt. Ha csomós lenne, robotgéppel eldolgozzuk. A málnából néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, majd a többit botmixerrel pépesítjük. Ha kell, nagyon kevés tejjel lazítjuk. A babapiskótát egyenként a málnapürébe mártogatjuk, és egy sort kirakunk egy folpackkal kibélelt jénai edényben. Erre jön egy réteg puding, majd ismét málnás piskóta. Így rétegezzük felváltva, a tetejére piskóta kerüljön. Kevés krémet hagyjunk a díszítéshez. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd óvatosan egy tálra borítjuk, a maradék krémmel megkenjük, tetejét a félretett málnával díszítjük.
Vigyázzunk, hogy a krém ne legyen túl híg! Inkább kicsit kevesebb tejfölt tegyünk bele.
Egyszerű, olcsó és nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lilly1, 2008. júl. 17. 20:47
A hamis tiramisu-torta málnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.