Hamis mézes puszedli recept
A Hamis mézes puszedli hozzávalói:3 bögre cukor
1 bögre hideg víz
3 db tojás
2 kanál fagyos zsír
1/2 bögre langyos tej
2 dkg szalakálé
kb. 1 kg liszt
1 db citrom
fahéj
A Hamis mézes puszedli elkészítési módja:
1 bögre cukrot szép barnára pirítunk, 1 bögre hideg vízzel felöntjük, majd hozzáadunk még 1 bögre cukrot. Addig keverjük, míg folyós nem lesz. 3 tojás sárgáját 2 kanál fagyos zsírral kikeverünk, majd 1/2 bögre langyos tejbe a 2 dkg szalakálét elkeverjük. A fenti anyagokkal kb. 1 kg liszttel, fahéjjal és a reszelt citromhéjjal lágy tésztát gyúrunk. Dió nagyságú golyókat formálunk belőle és kizsírozott tepsibe tágan rakjuk, mert elterülnek, majd kisütjük. 3 tojás fehérjét 1 bögre cukorral gőz felett felverjük sűrű habbá, majd a citrom levét belecsorgatjuk. A kihűlt puszedlikat beleforgatjuk a habba, és hagyjuk száradni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ripi52, 2010. dec. 13. 17:20
A hamis mézes puszedli elkészítési módja és hozzávalói.