Hajtetű ellen, hajszínezősampon? (tudásbázis)
sajnos nem akarlak elkeseríteni de egyik "természetes csodaszer"sem igazán jó :D
Heti szinten találkozok tetves gyerekekkel (ez a munkám árny oldala) és csak gyógyszertári készítmény jó rá, és van köztük olyan is ami nem büdös, egy gyógynövényes balzsam, én azt használom megelőzésre, de gyógyszertárban többfélét is tudnak ajánlani. Ill. én mindig összefogott hajjal járok ha a gyerekek közt vagyok, tudom hogy egy gyereknek nehéz ezt megmondani de legjobb ha nem bujkálnak össze játék közben, mert ez a rovar csak mászni tud, nem ugrik és nem repül! Mindenesetre szorítok nektek hogy ne kapjátok el, mert tényleg nem könnyű kiirtani!!
A hajtetű ellen jó az ecetes hajöblítés, utálják a szagát.
Másik a teafasampon, és spray . Nem tudom itthon lehet-e kapni, valahol olvastam, hogy a DM-ben igen. Ez létezik gyerekeknek is.
Hát én biztos nem színezném be az elsős lányom hosszú szőke haját, inkább óvnám a fejbőrét, és a haját a folyamatos vegyszerrel való érintkezéstől.. A tetűirtót rákened, kiöli még a serkéket is, ha véletlenül előfordulna...
Ha gondolkodsz ezen, akkor inkább bőrgyógyászt kérdezz, ne ofőt! :)
Valakinek van efféle tapasztalata??
Kislányom elsős,és megint hajtetű van az osztályában. Fenékig érő szőke haja van,megőrülök ha belemegy. Azt mondta az osztályfőnök,aki egy nagyon pedáns hölyemény,hogy neki régebben ezt tanácsolták,és a családjában volt is eset hogy a kétségbeesett szülő ehez folyamodott és soha többé nem ment bogár a kisgyerek hajába. Valakinek hasonló tapasztalat?? És ha jó akkor szivesen venném ha márkát is megirnátok melyikkel próbálkozzunk. Hiszen mégis csak kislányokről van szó:)) Köszönöm.