Hajfestés otthon... (beszélgetés)
Nem szoktam senkibe belekötni, most sem szándékom, de Szöszke hozzászólása nem helyes. Fodrász vagyok, ezért merem mondani. Az tény, hogy a bolti festékek nem megbízhatóak, mert a dobozon levő fényképek nem adnak hiteles képet a majdani eredményről. Ráadásul nagyon nem mindegy, milyen hajra van felkenve a festék. Aki arról panaszkodik, hogy mindig sötétebb lesz, mint várja, biztosan nem megfelelőt használ.
A lakossági festékek nagy része nem fedi tökéletesen az ősz hajszálakat, a fantázianevük alapján lehetetlen megmondani, milyen árnyalatot is várhatunk. Ma már annyi fodrászkellékes van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni és nem csak fodrászok vásárolhatnak náluk. Érdemesebb lenne ott választani valami speciális, ősz hajra való terméket, jó esetben szakszerű segítséget is kaphatsz az eladótól.
a loreal az jó festék...de a palette is...
legalábbis ez ami bejön évek óta
Mindig 2-3árnyalattal világosabbat kell választani,mert festéskor,amúgy pár árnyalattal sötétebb jön ki...és ez igaz még a szőke hajfestékekre is.Legvilágosabb szőkét veszem és akkor jön ki egy közepes szőke szín.
Úgyhogy válaszd ki a színt,de a doboz alapján pár árnyalattal világosabbat tegyél.
En is es anyum is festunk idonkent itthon.
Nekem oke, wellaton, de neki ( palette v. Mi)legutobb ugy jartunk, hgy a barna helyett voros volt benne. Anno meg a beladyval, barna helyett szoke lettt, szval 99,9 %- ban jooo :)))
Otthoni hajfestés tapasztalatokra vagyok kíváncsi :),világosbarna a hajam ,de elég jól őszül ,kb. 6 hetente járok fodrászhoz,akkor muszáj már ,mert csillog a választékom..de szeretném megoldani néha otthon a hajfestést..régen próbáltam ,de mindíg vörös árnyalatok is lettek .:(
Milyen fajtát ajánlanátok ?