Én is csak a legkülső héjak nélküli hagymahéjat teszem bele a felforralt vízbe, s nagyon jó így is, hatásos nagyon!!!Én is mihamarabbi gyógyulást kívánok!
Én úgy szoktam csinálni, hogy a hagyma külső barna haját leszedem és forrásban levő vízbe dobom, hagyom ázni pár percet (addigra jó színe is lesz), aztán lehűtöm, mézet neki, oszt' hajrá :) Egyébként a szmötyis külső leveleket természetesen nem főzöm bele, csak ami "takarásban" volt.
Gyerekkoromban nekem édesanyám mindig ilyet csinált - hát, nem most volt:) - nem emlékeztem, hogyan csinálta, de arra, hogy nem szerettem, arra igen.:))
A cukrot karamellizáljuk. Amikor már szép barnás, de vigyázzunk ne égjen oda, felöntjük vízzel. Szépen elkeverjük és megvárjuk, amíg feloldódik az egész. Ezután beletesszük a 2 fej megmosott, de nem megpucolt! vöröshagymát. A hagymát puhára főzzük.
Ha kívánjuk utána édesítjük mézzel, esetleg citrommal ízesítjük.
Köhögésre, megfázásra nagyon jó gyógytea.
(Megjegyzem, azért talán a legkülső leveleit szedjed le.