Hagyatéki eljárási díj fizethető később? (tudásbázis)
Ez érdekes hozáállás.
Az idézésben egyébként nincs benne, hogy ha valaki nem jelenik meg, akkor is lefolytatható az eljárás úgy, hogy meghatalmaz valakit?
Nálunk én képviseltem a tesómat, egy egyszerű meghatalmazással, két tanuval.
Köszi a sok hozzászólást!
Biztos, hogy van összeg, mert már úgy küldték az idézést a hagyatéki tárgyalásra.
A "testvéremmel" nem vagyok beszélő viszonyba mivel ő járult hozzá, hogy Anyukám meghalt. :( Egy alkoholista, munkanélküli senki!!! Nem vagyunk még beszélő viszonyba sem!
Tegnap felhívott a közjegyző, szám nélkül....és megkérdezte, hogy 1 héttel el lehetne-e tolni a tárgyalás napját, mert a "testvéremnek" nem jó az időpont. Mondtam neki, hogy mindjárt vissza hívom. Erre ő, hogy ne ezen a számon hívjam vissza (nem is írt ki számot) mert ez a tesóm telója és ha tudtam volna hogy ő hív tuti nem veszem fel, mert ezt mondta a tesóm....nekem ez elég érdekes helyzet volt....vissza hívtam, hogy jó az 1 hét csúszás is. Akkor rákérdeztem, hogy megoldható-e, hogy pár napot csúszok a kifizetéssel...azt mondta tegyek pénzzé valamimet.....mondtam, hogy nem szeretném, erre azt mondta majd megbeszéljük....Kértem a csekket is, de arra azt mondta nem szereti, mert valaki megígérte neki, hogy megfizeti csekken és nem tette, ezért most polgári peres ügyük van.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, hogy mire számíthatok. Édesanyám meghalt, Apukám sem él már. Van egy "testvérem" akivel ketten vagyunk elvileg az örökösök. Megküldték már az idézést és abba benne van, hogy "X" összeg a hagyatéki eljárási díj, amibe osztozkodunk. Erre lehet csekket kérni? Mert én sajnos arra a napra nem tudom vinni a közjegyző hölgynek. Kb 5-6 nap csúszással tudom csak, mert akkor kapunk fizut, tartalékunk nincs. Ott még milyen költségre számíthatok?
Még lenne ezer meg egy kérdésem sajna....
További ajánlott fórumok:
- Temetési számla kell a hagyatéki eljáráshoz?
- Tudna valaki segíteni hagyatéki eljárásban?
- Pereskedhet-e valaki, miután a hagyatéki tárgyaláson megegyeztek és jogerősnek nyilvánították?
- Hogyan zajlik egy hagyatéki meghallgatás?
- Ha valakinek kérdése lenne hagyatéki eljárással, fizetési meghagyásos eljárással vagy végrehajtási eljárással kapcsolatban írjon, válaszolok
- Ha nem jelenek meg a hagyatéki tárgyaláson, lesz valami következménye?