Hagyatéki eljárás szolgálati lakás esetén (tudásbázis kérdés)
8. aszparagusz (válaszként erre: 5. - 94a06e9696)
2021. ápr. 19. 13:31
Ezt én sem értem.
Ha egy egyedülálló személy hal meg, akkor sem kell leadni az önkormányzatnak a lakáskulcsot.
Arról nem beszélve, hogy bárkinél lehet még másik kulcs.
7. aszparagusz (válaszként erre: 2. - Janszi)
2021. ápr. 19. 13:29
Akkor van joga az ingóságokhoz, ha lezajlódott a hagyatéki eljárás.
6. 55Judit
2021. ápr. 19. 11:52
A szolgálati lakás nem lehet a hagyaték része. Annak a használata tudtommal nem örökölhető. Akárkinél van a kulcs, a bérbeadónak kell visszaadni.
5. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Emyly13)
2021. ápr. 19. 10:57
Semmi köze az önkormányzatnak a lakáskulcshoz. Mondjuk az egész történetet nem értem, hogy jut az önkormányzat tudomására, hogy a szomszédnál van a kulcs....
4. Idhikai (válaszként erre: 3. - Emyly13)
2021. ápr. 19. 04:53
Csak kommunikációs hiba lehet, menj oda, aztán rendezitek.
3. emyly13 (válaszként erre: 2. - Janszi)
2021. ápr. 18. 22:12
Tudomásom szerint nem járt benne senki.Még pénteken hívtak fel az ottani önkormányzattól,hogy tudomásukra jutott,hogy a lakáskulcs egy szomszédnál van,s azt le kell adni,mert a hagyaték részét képezi.Ezzel a szomszéddal telefonon viszont megbeszéltem,hogy holnap odautazok,s tanúk jelenlétében átadja a kulcsot,viszont kora este felhívott,hogy az önkormányzathoz menjek,ott találkozzunk,mert felhívta a közös képviselő,hogy oda kell leadni a kulcsot
2. janszi (válaszként erre: 1. - Emyly13)
2021. ápr. 18. 21:45
Az ingósághoz azonnal is jogod van,olyan csak a mesében van,hogy nem adják oda a kulcsot.Ki járt a lakásban amióta örökösnek számítasz?Beszélj a helyi rendőrséggel személyesen,hogy nem jutsz hozzá a kulcshoz,és idegenek férnek hozzá az örökhagyó személyes tárgyaihoz,amit te még nem is láttál.
1. emyly13
2021. ápr. 18. 21:27
Nagymamám meghalt.Én vagyok az örökös,mert férje,illetve egyetlen gyermeke sem él már.Nincs ingatlana,bankszámlája.Szolgálati bérlakásban élt,aminek a kulcsa egy szomszédjánál van,mert rá bízta,amikor bekerült a kórházba.Úgy volt,hogy ezt a kulcsot átadja nekem,de hívtak engem,illetve őt is az ottani önkormányzattól,hogy a kulcsot ott kell leadnia,mert az is a hagyaték része.
Ezek szerint meg kell várni a hagyatéki eljárás végét?Közben nekem a lakást hamarosan át kellene adni a bérbeadónak.
Vagy ez hogy működik?
További ajánlott fórumok:
- Temetési számla kell a hagyatéki eljáráshoz?
- Tudna valaki segíteni hagyatéki eljárásban?
- Ha valakinek kérdése lenne hagyatéki eljárással, fizetési meghagyásos eljárással vagy végrehajtási eljárással kapcsolatban írjon, válaszolok
- Hagyatéki eljárás
- Hagyatéki eljárási díj fizethető később?
- Mennyi ideig tart egy póthagyatéki eljárás?