Ha van egy autóm, és január 4-én eladom, akkor is ki kell fizetnem az éves súlyadót? (tudásbázis kérdés)
Lehet a fogalmakon lovagolni. Különben sem beszéltem méltányosságról. Ebben az esetben a méltánytalanság egyértelműen azt jelenti, hogy nem igazságos, ahogy most beszedik a súlyadót.
Ha elolvastad volna a 42. hozzászólásom, akkor nem lett volna okod, hogy kioktass, mert abból világosan kiderül: tisztában vagyok azzal, hogy nem volna kifizetődő az időarányos súlyadó beszedés.
Egyébként meg ez legyen a legnagyobb veszteségünk. Az élet más területein sokkal több pénzt húznak ki a zsebünkből, ha neked jobban tetszik: "nem igazságos" módon.
Miért nem méltánytalan, hogy annak kell a 2. félévet is kifizetni, akinek csak január pár napjában volt a tulajdonában az autó?
Ha eleve két részletben lehet fizetni, miért nem volna méltányos, ha a 2. félévet az új tulajdonos fizetné?
Egyébként én is így jártam, szintén januárban adtam el egy utánfutót, s az után is nekem kellett az egész évi súlyadót megfizetnem. Szerintem felháborítóan méltánytalan.
Akkor annyi. Elképzelhetőnek tartom, hogy elcsúszott az önkormányzat a postázással, és ezért adta meg azt a dátumot. A törvényt nem bogarásztam át, de biztos vagyok benne, hogy a fizetési határidők meghatározása önkormányzati hatáskör.
Én kb 2 hete utaltam át az első részletet.
Én csak azt nem értem,hogy ápr.16 a befizetési határidő.
Az első félévre.
Nekem ezt írták.
Hát konkrétan tudok neked választ adni,mert én ma fizettem az enyémet és a papíron ami mellékelve volt ez áll:
"A törvény 2.§ (1) szerint az adó alanya az,aki az év első napján a hatósági nyilvántartásban üzembentartóként,ennek hiányában tulajdonosként szerepel."
Papírt az egész éviről kaptam,csekket viszont csak a félévit.
Tehát én is rosszul gondoltam,az egész évit ki kell fizetni:(
Nem csak azt az egy félévet kell kifizetni?
Nekem két részben jön egy évre.
További ajánlott fórumok:
- Főiskola, egyetem.. Fizetnem kell vagy nem?
- Nincs semmiféle jövedelmem, akkor is kell fizetnem a TB járulékot? Utoljára tavaly novemberben volt fizetve.
- Január óta magam után fizetem a TB-t, ha gyesen leszek akkor is tovább kell fizetnem? Vagy ezt levonják a gyesből és nem kell fizetni?
- Igaz, hogy januártól nem kell fizetni a nagycsaládosoknak kommunális adót és súlyadót?
- Házöröklés: Ha eladom az örökölt házat hány% adót kell fizetnem?
- Hány % járulékot kell fizetnem, ha eladom a lakásomat, amit részben hitelre vettem?