Ha valaki gyógyszerérzékeny, az az első szemtől is kiderül? (tudásbázis)
Az. De hát arra gondoltam, hogy nem lehet annyira nehezebb ezeket ellenőrizni, mint a gyógyszereket. Persze ezt csak így laikusként gondolom. :)
Ha mindig itt ülne mellettem egy orvos, szerintem életem végéig tudnék tőle kérdezgetni, hogy mi miért van :).
Ugyanez könyvelővel is.. :D :D
Hajhó! :) Legalább azért nem vagy rá allergiás.
Viszont ha elkezdted szedni, akkor szedd be az előírt adagot, mert az antibiotikum kúrát nem szabad félbehagyni. Bár ezt gondolom, tudod, mert már a tvben is "hirdetik" :)
Ezt most vehetjük akár költői kérdésnek is, de ha ez egy egyszerű vérvételből kideríthető, akkor mire kell várni 6 hónapot?
A vér vizsgálata lehet ilyen hosszú?
Nekem a tüdőgyógyászaton csináltak ilyen vérvételes allergiavizsgálatot, annak hamar meglett az eredménye. Meg kitalálta ezt a doki, és másnap már mehettem is reggel vérvételre.
Én penicillin érzékeny vagyok, és nekem az is elég, ha van egy kis vágás a kezemen, és ott hozzáér a hatóanyag. Bevörösödik, feldagad a kezem. Úgy derült fény az érzékenységemre, hogy gyerekkoromban-szerencsémre- egy kórházi kezelés alkalmával kaptam penicillint, és beödémásodott a torkom, még jó, hogy ott volt az azonnali segítség.
Az allergiavizsgálatok ezen fajtájára úgy tudom időpont kell, és az is elég hosszú idő, mire elkészülnek a vizsgálatok.
Jaaa.. Azt hittem, hogy erre a bőr alá fecskendezős dologra kell ennyit várni..
Basztikuli!! Akkor egy vérvételre kell várni fél évig??
Vagy fél év, mire eredménye van?
:S
Itt az elébb Enissával beszélgettem, neki nem vérvétel volt.
Hűűű, akkor vérvételből is meg lehet állapítani?
Annyira jó lenne biztosra tudni, mire vagyok allergiás, mert így túl hosszú magyarázni a kórházban.. "Lehet, hogy erre, de nem biztos, mert lehet, hogy arra".. :D
Merre laksz? Budapest?
Én a régi dokimat nagyon szerettem, ha kell, megírom priviben.
Hát de nem???
Azért mondtam így, mert láttam, mekkora rubrika van ott, ha elkezdem magyarázni, nem tud mit odaírni.
De visszavághattam volna azzal, hogy "Nahát, maga orvos?? Szoktam látni a híradóban a műhibákat!"
:D
Ne is mond! Tőlem is megkérdezte "Tanul?"
Bár nem tudom mi köze van hozzá , csak annyit mondtam nem. Aztán mondta hogy hol dolgozok, mondtam vállalkozó vagyok...erre ő "Mire vállalkozik?" De már a választ nem is hallgatta. Vagyis szerintem igen, csak már úgy tett mintha nem érdekelné. Na ezután jött a kis előadásával!
Ahogy így végiggondolom szerintem rosszul érezte magát, olyan elnyomottul:D Ja, ez volt itt a baj:)
Egyszer voltam nála eddig, de szerintem keresek mást, csak még azt nem tudom kit...ma már az egyik hülyébb mint a másik sajna:(
Hagyd ott a fenébe!!!
Én most jöttem át a helyi dokihoz, és azt mondta arra, hogy vállalkozó vagyok, hogy a vállalkozók szoktak lenni a híradóban a gyilkosok meg a bűnözők...
További ajánlott fórumok:
- Hatásos szert (nem gyógyszert) keresek 6éves lányomnak felső légúti panaszokra, minden hónapban 1,5hetet beteg, valami ötlet?
- Terhesség első harmadában és később, mik azok a gyógyszerek, gyógynövények amiket lehet használni?
- 31.hetes, első babát várom. 2 héttel kisebbnek néz ki a baba, és a placenta II.-es érettségi jelet mutat, gyógyszert írtak. Mire számítsak?
- Szedte már valaki az első ill. második babájához a clostilbegyt nevű gyógyszert?
- Akkoris hat a gyógyszer már az első hónapban, ha majd a 3.-4.hónapnál kiderül, hogy mégsem ez a megfelelő?
- Megvan az első pozitív teszt!!! De közben már megvettük a jegyet Dominikára, szerintetek repülhetek? És a gyógyszerek Dominikára?