Ha újrakezdhetnéd, más pályát/szakmát választanál? (beszélgetés)
Sajnos az minden magánrendelésre igaz, hogy vagyonokat kérnek el érte. Akár pszichológusról, nőgyógyászról, stb beszélünk. Az biztos, hogy pszichológus nem leszek.
Aki meg 15perc vizsgálat után teletöm gyógyszerrel, az inkább gyógyszerügynök a szememben, mint orvos. EZ már tényleg nem ide tartozik, de sajnos a mai orvosok a tünetet kezelik, nem a kiváltó okot.
Hm, ha lehúzok 15 évet, lehet, hogy lesz pénzem? Ez siralmas.
Az meg a másik, hogy nagyon sok pszichológus van. Nem mondom, hogy nem jut mindegyikre páciens, mert ez nem igaz. De sajnos a mai világban az emberek csak akkor költik ilyesmire a pénzüket, ha már nagyon muszáj. Vagy még akkor sem. Tisztelet a kivételnek.
Én már így 30 éves fejjel nem vágnék bele. Még akkor sem, ha lenne családom. 10 év az elég nagy idő és finanszírozni is sok lenne.
Azt hiszem, ha olyan férjed van, aki keres annyira jól, hogy hárman megéljetek belőle, míg te tanulsz, akkor sikerülhet:)
:Dnem szólna senki hogy fáj.
amugy tényleg az akartam lenni.egésszégügyibe jártam és nagyon érdekelt a téma a gyomor is megvolt hozzá,aztán valami megtört:(
:D Na ott biztos nem lenne elégedetlen beteg.
Egyébként én is orvos lennék, mégpedig bőrgyógyász.
18 évesen kellett volna megkezdeni azokat a tanulmányokat, melyeket 30 évesen kezdtem , sikeresen be is fejeztem.
Valószínűleg a karmám így hozta.
Nem választanék mást, el sem tudom képzelni, hogy mást csináljak, mint most.
Ez annyira tökéletes most nekem :D
Hát nem tudom, igazából, ez csak egy ötlet volt.
Az az igazság, h manapság nagyon nehéz bármilyen munkát találni, és örüljön az ember, ha egyáltalán el tud helyezkedni a szakmájában.Legalábbis itt Békés megyében, de sztem az ország többi részében is nehéz munkát találni.
De én is csak azt mondom, h nem árt, ha az embernek több szakmája van, és 25 évesen még érdemes belekezdeni egy újabb diploma megszerzésébe.
Naná,hogy mást tanulnék,ki a fene tudja 14 évesen mit akar az életben....30 körül jöttem rá mit is kellett volna...
Mindössze 5 hónapot dolgoztam a szakmámban,utána egy gyárban raktárban imádtam,igazából még eddig nem volt olyan meló a szakmámat kivéve amit nem szerettem volna.
Nekem sem lenne gond a tanulás,csak rengeteg pénz és nincs lehetőség tovább lépni,nincs munkahely.
Nálunk 3 nagy gyárat zártak be,nem vettek vissza gyes után, azóta élelmesnek kell lenni nagyon mindent megfogni.....de jó is volt régen a biztos munkahely.
Nekem is nagy terveim voltak kis koromban. Sokáig orvos akartam lenni, de hát a reál tárgyak nem az erősségeim.:S Aztán ügyvéd, mert az is segít az embereken. Később újságíró, mert szerettem írni és ment is. Utána jött az idegenforgalom. Imádtam tanulni, most is érdekel, de ilyen kevés pénz el tudja venni az ember kedvét.
Most már csak az érdekel, hogy sok pénzt lehessen keresni, csak még keresem, hogy azt mivel lehet.