Ha tudnád, hogy beteg kisbabád születik mit tennél...? (beszélgetős fórum)
Én sem akarok gyereket -egyelőre- de azt hittem én vagyok az önző, de tévedtem, te simán überelsz engem.
Ne is add fel a szabadságod, egyébként is a gyerek rabság. Másfél négyzetméteren kell a gyerekkel összezárva legyél.
:))))
És ha születését követően derül ki, hogy izomsorvadásos megbetegedése van...? akkor mit tennél...?
Ebben a topicban a fejlődési rendellenesség miatt elvetetett babák témaköréről beszélgetünk...
Személyszeitn nem gondoltam semmire, volt egy szavazás annak kapcsán írtam ki a fórumot.
Számomra a sérült gyermek leginkább a mozgásában erősen korlátozott baba (fejlődési rendellenességgel) és az olyan fokú értelmi fogyatékosság ami önálló életre képtelenné teszi.
Itt olyan babákról volt / lett volna szó akik még magzati korban kiderül, hogy sérült.
Persze, hogy nem sértő, de a betegség és a fogyatékosság két külön dolog!
Van szellemi és testi fogyatékosság, és van tartós betegség. Orvosilag is teljesen külön kategória. Egy immunbeteg pl. nem fogyatékos, hanem tartósan beteg.
Csak azért írtam, mert sokan csak fogyatékosságra gondolnak, ha a topicindító kérdést olvassák, pedig lehet más is.
Ezt is annak nevezzük.
Ez nem valami sértő jelző.
Sajnos ez nagyon keményen sőt durván hangzik,de igaz.Habár én ahol dolgozok intézetben ott nagyon jól bánunk a gondozottakkal,de nem mindenhol van ez így.És igen,ez is jellemző,hogy széthullik a család egy ilyen tragédiától.Vagy,a másik lehetőség,hogy alig vesznek tudomást az intézetben levő beteg gyerekükről,szinte szégyenlik.Ilyen is sok van sajnos.Ha pedig az anyuka erre teszi fel az életét,az bizony ember feletti próba lehet,bár attól függ milyen súlyos fogyatékosságról van szó.Az biztos,hogy olyan élete nem lehet az anyának sem,minta egészséges gyerekei lennének csak.
Nagyon nehéz döntés ez,és sok esetben nincs is a kezünkben a döntés,kész tények elé leszünk állítva.
a férjem családjában is van beteg gyerek(most már felnőtt 38éves) az anyuka már akkor tudta, hogy beteg lesz, de megtartotta...az egész élete ráment, a gyerek áplásáról szólt, én nagyon becsülöm érte, a lány 2-3nyelven is tud beszélni(bár hozzásteszem én a magyart is alig értem, meg kell szokni...tolókocsiban él, stb), apuka lelépett mikor kiderült a betegség...egyedül nevelte fel a lányt, igaz a család segítette, de ez nem élet sem a gyereknek sem neki...és az anyuka már nem fiatal, mi lesz a gyerekkel? bekerül majd egy intézetbe, ahol ki tudja hogyan bánnak majd vele...
semmi értelme..
Miután beteg az egyik a három közül,tudom milyen,hogy van,tehát a válaszom
nem nem és nem!!!
Nem :(
Hanem :)
A fene az életkedvembe...