Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem? fórum

Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem? (tudásbázis)


1 2 3 4 5
márc. 29. 06:44
nem
márc. 29. 05:18
nem
133. lolita2112 (válaszként erre: 129. - Globus)
márc. 29. 00:57
igy igaz!
márc. 28. 11:48
Legtöbbször nem is lehet,,, mert ha pár szeletnél többet sütök kifut,,másra meg nem jó.
márc. 28. 11:45
Én kidobom.
márc. 28. 10:33

A használt olajat, azaz a kissé megégetett olajat nem szabad újra használni, akkor sem ha szemmel nem látszik rajta semmi. Ez a véleményem.

Megjegyzés: én személy szerint nem sütök olajban semmit, csak zsírban.

129. globus (válaszként erre: 128. - Lolita2112)
márc. 28. 09:05
Én sem. Bármit rántva évente 5x, fánkot többévente 1x. Annak az olaját tényleg ki lehet dobni, semmire nem jó.
márc. 28. 08:43
en nem hasznalom fel tobbet,de nem is surun sutok rantott hust/talan 2szer evente/,meg max fankot esetleg februarban s ezzel vege a sutkerezesnek egyentalan olajban.
127. Babi11
2020. dec. 20. 15:11
leszűröm és még 1 szer felhasználom
126. Bless the child (válaszként erre: 118. - Lávli*)
2020. dec. 20. 09:48
Rendes szeletekbe vágom. Úgy rakom össze, mintha méteres kalácsot csinálnék. A hús a tészta, a fasírtos cucc a krém, a reszelt sajt a csokimáz😂😂😂
125. 9cf0877606 (válaszként erre: 1. - Málnafagyi)
2020. dec. 20. 09:42

Nálam nincs "fennmaradó".

(A zsiraljából készül a kutyavacsora.)

124. Lau_Ra
2020. dec. 20. 09:22
Én szoktam használni még 1x
2020. dec. 20. 09:20
Ritkán előfordul hogy kimarad egy kis olaj, akkor másnap felhasználom, azzal főzök.
122. tumbo2
2020. dec. 20. 09:19
én a felszeletelt karaj után teszek jó sok tölteléket,utána megint karaj így sorjában.
121. unom (válaszként erre: 120. - Lávli*)
2020. dec. 20. 09:18

Megpárolom, fűszerezem.

Aki nem ódzkodik a darált hústól a töltött húsban, akár le is darálhatja, és úgy tölti bele.

120. Lávli* (válaszként erre: 119. - Unom)
2020. dec. 20. 09:16

Az igen!

😋🍄 És a gombát, májat megpárolod előbb, vagy csak simán bedugdosod a zsebekbe a többi töltelékkel?

119. unom (válaszként erre: 116. - Lávli*)
2020. dec. 20. 09:09
Nálunk se szereti mindenki, de mások nagyon. Ráadásul van a fagyasztóban rókagombám🙂
118. Lávli* (válaszként erre: 117. - Bless the child)
2020. dec. 20. 08:56

De úgy, mint a zsebesnél, hogy nem vágod át teljesen a karajt és a darált hússal töltöd ki a közöket?

Lehet, hogy Szilveszterre ez lesz 😋

117. Bless the child (válaszként erre: 115. - Lávli*)
2020. dec. 20. 08:47

Csinálok egy fasírt féleséget, mikor milyen kedvem van, azt rakok bele. Pl tömlős sajt, gomba, stb...

A karaj szeleteket ezzel rakom össze, amikor már majdnem megsült jól beborítom reszelt sajttal. Ferdén szelem fel.

116. Lávli* (válaszként erre: 114. - Unom)
2020. dec. 20. 08:41
Gomba nem jöhet szóba, de a csirkemáj nagyon jó ötlet, meg a nem egyforma zsebek is!!! Köszi!
115. Lávli* (válaszként erre: 113. - Bless the child)
2020. dec. 20. 08:39

2 receptet találtam most, az egyik tkp nem más, mint zsebes karaj, a másik fasírt hússal/sajttal rétegezi a karajt és ferdén szeli.

Nálad milyen a méteres hús?

114. unom (válaszként erre: 112. - Lávli*)
2020. dec. 20. 08:33

Sajt füstölt szalonna, gomba, paprika, körözött, máj, kívánság szerint.

Van, aki a gombát nem eszi, van, aki a szalonnát, de ebből mindenki tud választani.

Ha megsült átlósan szeletelem, így a tányéron szép csíkos lesz.

113. Bless the child (válaszként erre: 110. - Lávli*)
2020. dec. 20. 08:33
Nálam meg évek óta a méteres hús a másik karácsonyi cucc. Előző nap összerakom, másnap csak sütni kell. Ha az megsült, mehet utána a sütőbe a töltött rántott cucc.
112. Lávli* (válaszként erre: 111. - Unom)
2020. dec. 20. 08:30
Te mikkel töltöd?
111. unom (válaszként erre: 110. - Lávli*)
2020. dec. 20. 08:27

Nálunk ez már hagyomány 🙂

Előnye, hogy nem muszáj minden zsebet ugyanúgy tölteni, sok nálunk a válogatós.

110. Lávli* (válaszként erre: 109. - Bless the child)
2020. dec. 20. 07:49

Én meg itt valahol olvastam a "zsebes karajt", ahhoz kaptam kedvet. Nézegettem youtube videókat (a sütőben sült rántott húst is ott fedeztem fel), sokféleképpen készítik,

nálam úgy lesz a "zseb", hogy póréhagyma, trikolor kaliforniai paprika csíkok, sajt, bacon szelet, fokhagyma (a hús pácolása után).

Bezsebezek másfél kiló húst, betolom a sütőbe, lesz mit enni egy darabig. 😅

A töltött káposzta is elrotyog magában.

Én se ácsorgok.

109. Bless the child (válaszként erre: 107. - Lávli*)
2020. dec. 20. 07:42
Karácsonyra is ilyet csinálok, csak kétszeres adagot. Úgy terveztem a menüt, hogy ne kelljen a tűzhely mellett tölteni a fél napot
108. Lávli* (válaszként erre: 106. - Unom)
2020. dec. 20. 07:41
Szívesen:)
107. Lávli* (válaszként erre: 105. - Bless the child)
2020. dec. 20. 07:40
Jól is nézett ki 😅
106. unom (válaszként erre: 103. - Lávli*)
2020. dec. 20. 07:39
Köszönöm.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook