Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem? (tudásbázis)
A használt olajat, azaz a kissé megégetett olajat nem szabad újra használni, akkor sem ha szemmel nem látszik rajta semmi. Ez a véleményem.
Megjegyzés: én személy szerint nem sütök olajban semmit, csak zsírban.
Nálam nincs "fennmaradó".
(A zsiraljából készül a kutyavacsora.)
Megpárolom, fűszerezem.
Aki nem ódzkodik a darált hústól a töltött húsban, akár le is darálhatja, és úgy tölti bele.
Az igen!
😋🍄 És a gombát, májat megpárolod előbb, vagy csak simán bedugdosod a zsebekbe a többi töltelékkel?
De úgy, mint a zsebesnél, hogy nem vágod át teljesen a karajt és a darált hússal töltöd ki a közöket?
Lehet, hogy Szilveszterre ez lesz 😋
Csinálok egy fasírt féleséget, mikor milyen kedvem van, azt rakok bele. Pl tömlős sajt, gomba, stb...
A karaj szeleteket ezzel rakom össze, amikor már majdnem megsült jól beborítom reszelt sajttal. Ferdén szelem fel.
2 receptet találtam most, az egyik tkp nem más, mint zsebes karaj, a másik fasírt hússal/sajttal rétegezi a karajt és ferdén szeli.
Nálad milyen a méteres hús?
Sajt füstölt szalonna, gomba, paprika, körözött, máj, kívánság szerint.
Van, aki a gombát nem eszi, van, aki a szalonnát, de ebből mindenki tud választani.
Ha megsült átlósan szeletelem, így a tányéron szép csíkos lesz.
Nálunk ez már hagyomány 🙂
Előnye, hogy nem muszáj minden zsebet ugyanúgy tölteni, sok nálunk a válogatós.
Én meg itt valahol olvastam a "zsebes karajt", ahhoz kaptam kedvet. Nézegettem youtube videókat (a sütőben sült rántott húst is ott fedeztem fel), sokféleképpen készítik,
nálam úgy lesz a "zseb", hogy póréhagyma, trikolor kaliforniai paprika csíkok, sajt, bacon szelet, fokhagyma (a hús pácolása után).
Bezsebezek másfél kiló húst, betolom a sütőbe, lesz mit enni egy darabig. 😅
A töltött káposzta is elrotyog magában.
Én se ácsorgok.
További ajánlott fórumok:
- Érdemes nyugtatókat szedni ahhoz, hogy fennmaradjon a házasság?
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Állatgyógyászatban használt Kék Lukács kenőcs humán felhasználásra?
- Nem felhasznált krumplis liszttel mit tehetek?
- Mozillán keresztül használt iwiw-en mindig ugyan az a felhasználónév. Hogyan lehet eltüntetni?