Ha menstruál valaki rendszeresen, akkor lehet terhes? (tudásbázis)
Egy kolléganőm rokona (már idős) anno végig menstruálta a 9 hónapot.
Persze ez nagyon nagyon nagyon ritka dolog. És az a normális ha elmarad a menstruáció.
Ez nagyon szép, és elvben így is van.
A legjobb barátnőmnek viszont úgy született az öccse, hogy az anyukájának az ötödik(!) hónapig volt menstruációja! Nem minimális vérezgetése, hanem 4 napig tartó rendes időre érkező mensije 5 hónapon keresztül minden hónapban (igaz neki korábban is mindig elég enyhe volt a menzesze)...és csak azt hitték, hogy meghízott, hiszen tényleg sokat evett abban az időszakban. Csak mikor már megmozdult a baba, akkor jött rá, hogy terhes!!! És már túl volt két terhességen és szülésen, tehát tapasztalatlannak se nevezném!
És ez nem legenda, a szemem előtt és fülem hallatára zajlott!
Nekem megjött! :(
Mi a különbség a menstruációs vérzés és a terhesség alatti vérzés között?
Elképzelhető a terhesség első pár hónapjában a menstruáció?
Újabban egyre több helyen hallani a terhesség alatti menstruációról szóló legendákat, azonban itt az ideje, hogy tisztázzuk a kérdést! A terhesség alatt, már az első hónaptól kezdve kizárt a menstruáció! Elképzelhető ugyan, hogy amennyiben a ciklus végén történt a fogantatás, a méhnyálkahártya egy kis darabon leválik, de ez nem téveszthető össze a menstruációval! A terhesség első hónapjaiban előfordulhat, hogy a szervezet még produkál hasonló tüneteket, mint amelyeket a menses során tapasztalhatunk, akár minimális vérzés is előfordulhat, de igazi menstruáció nem! Ha nem vagy biztos a dolgodban, és nem tudod eldönteni, hogy teherbe estél-e, akkor nyugodtan használhatod a drogériákban, gyógyszertárakban kapható gyorsteszteket, biztos eredményért azonban fordulj szakorvoshoz! A terhesség alatt jelentkező esetleges vérzésekkel kapcsolatban pedig haladéktalanul keresd fel a nőgyógyászodat!
Sziasztok!
Megcsináltam a tesztet és negatív lett. Most nem értem mi van. Ha jövőhéten sem jön meg,akkor el fogok menni a dokihoz.
Veletek mi újság?
Szia!
A halvány csík is csík. Azt jelzi valamennyi mennyiségben jelen van a szervezetedben a terhességi hormon.
Ha gyors választ akarsz mindenképpen menj el mielőbb orvoshoz. UH-al meg tudja nézni és azonnal tud választ adni.
Szia!
szerintem mindenféle képpen menj el még ma a dokihoz. Elküld vérvizsgálatra. A halvány csík is a terhesség jele. Az meg, hogy egy idő után eltűnt a csík, az benne is van a használati útmutatóban. Ha jól emlékszem 10 perc után már nem érvényes a teszt eredménye épp ezért.
Szerintem mindenkinél másabb a terhesség.ötöt szültem már és mindegyik más volt.
most semmit nem érzek,csak sokat eszem mostanában,ezért is kérdeztem meg mástól.Ja!és a mensim is megvan rendesen,de ahogy olvastam ez semmit nem jelent.köszönöm a hozzászólásotokat és a segítségeteket.amúgy 30 éves vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Menstruált valaki rendszeresen terhessége alatt?
- A málnalevél tea rendszeres ivása a terhesség utolsó heteiben, valóban megkönnyíti a vajúdást?
- Van aki menstruált terhesség idején és erősen fájt a hasa és a vér mennyiség is sok volt?
- Volt valaki úgy terhes, hogy menstruált, mégis terhes volt? Kimutatta ezt a teszt?
- Mi lehet az oka, h már 3 hónapja nem menstruálok? (nem vagyok terhes)
- Kb. 4 éve menstruálok, egy ideig rendszeres volt, de most hol 20, hol 40 napra jön meg. Mi lehet a probléma?