Ha megnyerném a lottó ötöst, az 1.dolog az lenne, hogy... (beszélgetés)
Lehet, volt egy tartós betegsége, ami miatt pl. 10 év simán hiányozhat. Szolgálati évből és összegből is.Mostani 65-70 évesek éppen az a korosztály, akiknek fiatalon még nem volt infójuk arról, amiről kb.20 éve beszélnek, hogy nem alanyi jogon jár nyugdíj. Bár most is vannak huszon-harminc évesek, akiket nem érdekel, mondván, ",úgysem érem meg", sajnos az idő könyörtelen :/
Szerintem addigra nem hogy kedvezmény, hanem nyugdíj se nagyon lesz.
Miért nem aktív korodban tetted ezt?
Nagyon szomorú. Pedig ennyi idősen már pihenésre és nyugalomra vágyik az ember.
Azt mondják azt teszi próbára Isten akit szeret. Persze ezt hülyeségnek tartom, csak ez jutott eszembe. De ha igaz, akkor engem is nagyon szeret.😀
Mit mondjak, nem irigyellek. Én is kénytelen voltam eljárni közel 70 éves koromig idénymunkára. Rendszeres 8 órásat nem bírtam volna. Sajnos tavaly már nem voltam, és a jövőben sem mehetek. Jól jönne a lottó 5-ös, de mivel nem veszek szelvényt, esélytelen.
Kitartást és jó egészséget kívánok neked!😘
Ez szomorú és nem így kéne lennie😟 nem volt elég ledolgozott éved vagy minimál bérre voltál bejelentve? Albérletben élsz egy nyugdíjból? Szerencsére azért vannak akinek megadatik a tényleg nyugodt nyugdíjas évek.
Még bőven beleférne, hogy átképezd magad egy olyan szakmára ami keresett és jól is fizet.
A szerencsére nem bíznám a jövőmet még ilyen fiatalon.
Ilyen vonatkozásban 20 év rengeteg idő :/
Ez nem jól hangzik. Keress másik munkahelyet. Ilyennél 1-2 év is sok, nemhogy 20. Fiatal vagy, 40 körül lehetsz, tanulj olyat amihez van kedved. Sok időd van még.
Sajnos még a fele, feltéve, hogy akkor még meglesz a 40 éves kedvezmény. De hamarabb teszi tönkre az egészségem a f.. munkahely, mint hogy odáig eljussak.
Virágüzlet elég rizikós, ha vágott virágot is árulsz.
Annyit tartanék meg belőle ami kiegészíthetné a szerényke nyugdíjamat, a többivel állatmenhelyeket segítenék.
Elköltöznék egy kis faluba egy olyan házba, amihez van fazekasműhely. És nem aggódnék, ha épp nincs megrendelés.
ne aggodj, egyke vagyok, nincsenek testvereim...-))
Nem egy családban nőttünk fel. Szerencsére.:)
Kapásból szétosztanám a testvéreim közt."
En az egeszet megtartanam magamnak.
A testvereknek meg bemutatnam a közepsö ujjamat.
Nyitnek egy maganbolcsit.
Szóról szóra ez az én álmom is.
Ha realizálódik ,megkereslek🥰
Magas színvonalú állatmenhely..nem is menhely..egy hatalmas területű zöld övezeti földet megvennek és ott eldegelhetne boldogan a sok kis árva..
Ha nyernék, akkor már ne a minimumot! Hagy dagadjon hetekig a telitalálat!
Kapásból szétosztanám a testvéreim közt.
A maradék 1/4-ből éldegélnék. Nincsenek nagy anyagi vágyaim, utazni nem szeretek.
Azt hiszem minden hétvégén rendeznék valami összejövetelt. Alapítanék a település javára egy alapítványt.
Ha nyernék, elsőként kifizetném az egész lakáshitelemet.
És sok idő van még a nyugdíjig?
Úgy tudom már nem lehet megvenni éveket.
Én nyugdíjas vagyok, de dolgoznom kell a megélhetésért. Többet kell dolgoznom, mint aktív koromban és most már nehezebb is.
Detto. Az ember csak 3 éves koráig szabad. Meg amikor nyugdíjba megy. Nekem is volt négy munkahelyem amit imádtam, de sajnos megszűntek. A többi meg csak kínlódás volt.
Vagy nyitnék egy virágüzletet vagy író lennék . Ez a 2 dolog érdekel és a hímzés de abból meg tényleg nem lehet megélni.
További ajánlott fórumok: