Ha lenne 100 milliód, akkor is spórolnál, ahol lehet? (beszélgetés)
vedd meg a Vízvári Mariska szakácskönyvét,abban minden napra van recept.sajnos a júliusnak az eleje van már csak meg,egy hétfői recept.paradicsomleves,karalábéfőzelék,rántott sertésszelet,talkedli.vacsora borjúpaprikás galuskával,habos rizs málnaöntettel.
végy hozzá egy szakácsnőt,meg egy képviselői fizetést.a színésznő jól főzött,mondjuk meg is látszott rajta,de Márai is írta,szinte fillérekből kihozták a kaját.hova jutottunk?
Hát az nehezebb, mint a főzése, én is utálom.
Szerencsém van az emberrel, ő akárhány napig megeszi, ha jó. Pont olyan sóher, mint én 😀
Mi ketten vagyunk, nem nagyevők. Ha gyerekek jönnek, akkor veszünk 1-1,5 kg. húst, ezért mondtam, hogy 2 hétre 20 ezerből bevásárolok. Igaz, hogy férjem jár, ő mást is vesz, de ha én ott vagyok, szigorúan csak ami kell.
Húst nekik általában rántva, vagy lesütve, esetleg pörköltnek, levest sosem kérnek, így a zöldségre nincs gond. A nokedli meg mi pénz? semmi.
Nálunk tuti, hogy nem lenne elég. Mármint a tenyérnyi hús.
Én úgy matekozok, ha kifizetődést számolom,hogy 80 ezer ft-ból vehetek 40 kg 2000 ft-os húst, na jó, ez sarkított példa, mert más is kell hozzá, és nem csak húst eszünk. De az arányokat jól mutatja, hogy 1 szelet kontra 1 kg, tulajdonkeppen nincs az a rendelt étel, ami árversenyben legyen az otthon főzöttel.
Tény, hogy itthon 1-2 szelettel neki sem állok...
Nincs az a kicsi, ami ne jönne jól, mondta mindig a mamám.
De azért lennének ötleteim egy ekkora összegre, elsősorban az egészség.
A menü ára akkor érvényes, ha minden napra kérjük.
azt hiszem, 3 vagy 4 féle menü van.
Teletáltól. A legdrágább menü 9850.-sütivel. De abból a második is sok kettőnknek. A rántott húsuk pl. 2 db. tenyérnyi szelet. Ami érdekes, hogy ők a borsófőzelékhez rántott húst adnak.
Nyáron eddig variáltuk; minden napra gyümölcsleves, és heti 3 főétel, ez heti 5napra. Nekünk elég, szerintem bőséges, mert itt már minden éttermet kipróbáltunk.
A sztrapacskájuk nagyon finom és még van néhány, amit nem éri nekünk megcsinálni.
Havi 80 ezer. 40-ért ebédet rendelünk, általában szombatra is.
Én vasárnap csak rágcsákat eszem, pihen a gyomrom. A kukoricás kenyér, felvágottak, kekszek, sós rágcsák gyümölcsök kijönnek 40-ből.
2 hétre bevásárolsz 20 ezerből? Ezt hogyan csinálod?
Akkor neked cirka 50 ezer forint a havi kajapénz?
Varázsló vagy.
És az állam szerinted miből fizet?
Gondolkozz!
100 millió röhejeseen kevés pénz, pláne forintban.
az én éleeetmen, és pénzzel való bánásmódomon nem változtatna.
🤣🤣🤣🤣
Te sem tudod az életet élvezni. Bankba? Ugye te sem gondoltad komolyan? 🤣🤣🤣
További ajánlott fórumok:
- Ha lenne időgép és visszalehetne utazni az időben, akkor mi lenne az az egy dolog, amit megváltoztatnál ?
- Mit vennél az egyetlen gyerekednek ha a bankszámládon kb 60 milliód lenne?
- Ha mese vagy rajzfilm figura lennék, akkor:
- Ha párotokkal beszélni akar az orvos, mert rossz híre van, Ti mellette lennétek akkor is, ha egyedül akarja meghallgatni?
- Ha én lennék ilyen lassú munkaerő, és a főnöke, akkor...
- Ha testvérem lett íratva a nagyszülői ház, akkor az lenne az igazságos, ha a szülői ház az én nevemre kerülne?