Ha laktózérzékeny vagy, szedhetsz homeopátiás szert? (tudásbázis)
Ennyi simán feliratozás nélkül is lehet egy csomó pancsolt élelmiszerben.
Én mindig az olyan élelmiszertől fázom, amin az összetevőknél valami szirupot írnak egyik alkotó elemnek. Na, onnan megállt a tudomány! Követhetetlen. Én lisztérzékeny és gabonaallergiás vagyok. Szóval van mit kerülgetnem... Pl a homeopátiás Schüsszler sókban kukoricakeményító van. Óvatosan szedegetem be, de kell és pont. A többi szerben is van, csak vagy ráírják, vagy nem...
Jó lenne tudni, már a kicsi mennyiség is okoz-e gondot? Van akinek a szervezete tolerálja, van akinek nem. Ha egyáltalán nem termel a szervezeted laktáz enzimet, valószínűleg nem használhatod. Vagy orvossal beszélsz, vagy kipróbálod.
Itt találtam hasznos információt, ez ugyan Schüssler só, de szerintem laktóz szempontjából mindegy.
Natrium sulfuricum D6 ezt írdd be a googli-ba, mert nem engedi a linket betenni, a bolthely oldalán jó kis leírás van.
Kedves Vanessza13!
Nekem lábdagadásra ajánlották a Natrium sulfuricum D6-t szert, de laktózérzékenyeknek nem ajánlott.
Egyszerűen nem tudom kitől megkérdezni, hogy szedhetem-e, vagy van e valami más helyette.
Ahol én lakom nem nagyon foglalkoznak még homoepátiás szerekkel.
További ajánlott fórumok:
- Allergia gyógyszer szedése mellé érdemes/lehet homeopátiás szert is szedni?
- Ha homeopátiás gyógyszert szedek, mentolos fájdalomcsillapító tapaszt tehetek a lábamra?
- A málnalevél teán kívül érdemes-e homeopátiás gyógyszert szedni a 36. héttől? Miket és milyen arányban? Szülés alatt?
- Használt már valaki homeopátiás szert herpeszre?
- Milyen homeopátiás szert ajánlotok hát és egyéb fájdalmakra?
- Van valaki köztetek akinek kisgyereke van és csak homeopátiás szert használ gyógyításra?