Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Van valaki köztetek akinek kisgyereke van és csak homeopátiás szert használ gyógyításra? fórum

Van valaki köztetek akinek kisgyereke van és csak homeopátiás szert használ gyógyításra? (tudásbázis)

18. Zizisicc (válaszként erre: 10. - Lizabella)
2009. máj. 12. 08:53

Ja, és nem feltétlen kell, hogy gyerekorvos legyen a homeopata orvos, a miénk pl. reumatológus eredetileg, és a képzés során tanult még hozzá ....

Én nem szeretem a kombinált szereket annyira, nekünk az alkatiszeres kezelés vált be, de az nagyon. Ennek az a lényege, hogy nem az épp aktuális tünetek szerint adok alacsony potenciálú szereket, hanem az orvossal történt feltárás után, az ő általa kiválasztott alkatiszert adom, ha kell, akkor is ha tüszős mandulája v. középfülgyuszija, vírusos torokgyuszija vagy épp kötőhártyagyuszija van ...... szerencsére alig van rá szükség már. :o))

17. Zizisicc (válaszként erre: 14. - Lizabella)
2009. máj. 12. 08:47
Gyerekeknél a fogkrémre kell figyelni, a köptetőre, a cukorkákra - ha adsz neki - hogy ne legyen mentol/kámfor benne ill. általában az illóolajos párologtatást, krémeket kell kerülni.
2009. ápr. 17. 13:47
Nekünk nagyon beváltak. Már a terhesség előtt is néha használtam én magam is és eldöntöttem, hogy ha lesz egy babánk, akkor amíg lehet csak a természetesebb és gyengédebb módszerekhez nyúlok, ha gyógyítani kell. Eddig 15 hónapos kétszer kapott lázcsillapítót (Nurofen), de így utólag ezt is máshogy csináltam volna, de még nagyon az elején voltunk és meg voltam ijedve, hogy lázas lett :). Igaz bölcsibe még nem járunk, ahol aztán jönnek a bacik és vírusok bőven, de közösségbe már rendszeresen és eddig összesen kétszer volt náthás és ennyi. A fogzásra, náthára nekünk nagyon bevállt. A lent említett könyvem van nekem is és valóban érdemes így belevágni a dologba és nem csak úgy ezt-azt adni amit éppen olvasunk vagy hallunk valahol. Jó lehet az is, de ha valóban azt szeretnéd hogy használjon, akkor érdemes egy kicsit utánamenni a dolgoknak. Sok féle szer van, mert sok féle ember típus is és nagyon nem mindegy, hogy ki mit szed az adott problémára. Ezek finom dolgok, nem annyira aggresszívek és erőteljesek mint a normál gyógyszerek.
15. nagyi1 (válaszként erre: 14. - Lizabella)
2009. ápr. 14. 19:48
Fél óra a tilalmi idő. Azon kívűl, nem ajánlott a mentolos, a cigi és a kávé. Bár ez utóbbi kettő a gyerkőcöknél nem áll fenn. Ezek használatakor egy nem hat olyan intenzitással, és kicsit tovább tart a gyógyulás. És ami még igen fontos - legalább is szerintem -, hogy általában minden szer úgy fejti ki a hatását, hogy kb. a 2. napra amit lehet, kihoz az emberből. Úgy néz ki, mintha sokkal rosszabbul lennénk, de a 3. napra szinte teljes a gyógyulás. Lényeges még, hogy amennyire lehet, a nyelv alatt kell elszopogatni. Neem életbevágó, de hamarabb felszívódik. A srácok különben is szeretik, mert édeskés.
2009. ápr. 14. 13:08
És arról tudsz valamit írni,hogy előtte utána mennyi ideig nem lehet inni enni.Stb
13. nagyi1 (válaszként erre: 12. - Lizabella)
2009. ápr. 13. 18:09
Minden szer egyben immunerősítő is, hiszen a szervezetedet készteti gyógyításra, és ha legközelebb is ua. a baj mint előtte, már egy picit enyhébb lefolyású, mert a szervezeted felismeri, és elkezdi az öngyógyulást, a szer pedig segíti ebben. Így maradhatott el a fiamnál is az alapbetegsége, mert a szervezete ez a bacit már kivédi. Az oscillococcinumot pedig a használati uti szerint használjuk. Influenzás időszakban azonnal adom, mert sokkal enyhébb a lefolyása, 3 nap alatt túl vagyunk rajta, és nem jön elő akkor sem, ha 1 hét mulva esetleg beteg közelébe kerülünk. De a megelőzésre is valóban jó. Akkor heti 1 az adag, az 6 hét. Nekünk még bevált.
2009. ápr. 13. 11:08

Nagyon jókat írsz.

Az oscillococcinumot a párom is szedi.Azt nem tudtam,hogy immunerősítésre is jó.És hogy szeditek,mennyit stb?

11. nagyi1 (válaszként erre: 10. - Lizabella)
2009. ápr. 13. 10:42
Súlyosabb esetekben kiegészítőként lehet használni, de jó lenne, ha az orvos a 2-t egyszerre adná, mert a homeopátia mellett elég esetleg egy gyengébb gyógyszer. Lejjebb írtam egy könyv címet, melyet érdemes megvenni. Azt hiszem, az emberek többsége azért nem használja a szereket, mert nem ismeri a hatásmechanizmusukat. Fontos lenne, hogy tisztában legyünk a személyes szerrel, a potenciákkal, melyiknek milyen a hatása stb. Nálunk pl. mindíg van oscillococcinum, mert ha nem tudom eldönteni, hogy melyik szert vegyem meg, az tuti jó a mindennemű megfázásra. És hogy valóban erősíti az immunrendszert, nekem az a bizonyíték, hogy amire elkezdtem alkalmazni a fiamnál, az a betegsége már nem fordult elő úgy 5-6 éve. Anyagilag sem mindegy. Én buzdítalak, nyugodtan próbálj ki akár többet is. De lényeges, hogy könyv alapján, mert nem mindegy hogy milyen a betegség lefolyása. Nem csak középfül gyulladás és mandula gyulladás létezik, az is fontos, hogy mikor fáj jobban, a meleg vagy a hideg használ, este v. hajnalban fáj-e jobban, meg ilyesmi. Csak bátran. Ártani nem lehet vele, túl adagolni sem. Ez benne a jó. És működik. Sok sikert.
2009. ápr. 13. 06:22

Köszönöm a válaszokat.

Nekem van egy 2 illetve 3,5 éves gyerkőcöm.Havonta 2-3 szor van középfül gyulladás,vagy mandula gyulladásunk.Pl múlthét csütörtökön abba hagytuk az egyik antibiotikumot,de már aznap délután kaptuk a másikat.Nagyon sok gyógyszert szedünk.Nem beszélva arról,hogy havi 20.000-30.000 ezret költök gyógyszerre.

Én hiszek a homeopátiában,és szeretném alkalmazni,csak azt nem tudom,hogy "csak" azt lehet-e,vagy csak kiegészítésként....

Sajnos nincs a közelben homeopata gyerekorvos....

2009. ápr. 12. 21:04

23 hónapos a lányom, az oltás körüli lázcsillapítást, illetve néhány alkalmas Nurofenes fogzási fájdalom megszüntetését leszámítva egyszer kapott gyógyszert középfülgyulladás miatt, de akkor is kiegészítő kezelésként a homeos szereket is adtam neki.

Betegségmegelőzésre, torokfájásra, náthára, köhögésre, fogzási fájdalmakra, stb. adom a homeopátiás szereket.

Tény, hogy nem mindenkinél válik be, de ez csak azért van, mert a felhasználók többsége a komplex készítményeket alkalmazza, amit nem személyre szabottan higítanak, hanem készen kapható a patikákban. Ha olyan szerencsés vagy, hogy homeopata is a gyermekorvsod, vagy ismersz a közelben ilyet, akkor érdemes hozzá fordulni.

Vagyis a hatás nem hit kérdése, ezek ugyanolyan gyógyszerek, csak mellékhatás és -elméletileg- hozzászokás nélkül.

2009. ápr. 12. 20:28
én a akööhgéscsillapítóját adom neki ha kell és nagyon jó! a szüléskönnyítő homeós bogyók iy beváltak valamint a fejfájásomra is nagyon jó
2009. ápr. 12. 20:23
mi is használunk kúpot a babámnak
2009. ápr. 12. 20:12
Mi valamifele immunerositot hasznaltunk, mert akarmikor hazautaztunk a fiammal, tok beteg lett. Egyik alkalommal kicsivel elotte elkezdtuk ezeket a golyokat es eloszor nem robbant le a gyerkoc. Valami lehet benne!
2009. ápr. 12. 19:43
Nem hiszek abban, hogy néhányszor így rázom, majd úgy és akkor hatni fog....
2009. ápr. 12. 19:41

Én 7 éve használom a homeopátiás szereket. Most 10 éves a fiam. Tökéletesen bevált, de nem csak úgy találomra, vagy gyógyszerész segítségével, hanem vettem egy könyvet, melyben az alapok benne vannak.

A címe: Hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával? Ezt szerintem el kell olvasni, és csak utánna lehet sikeresen használni, meg némi gyakorlat sem árt. Egyébként mostmár az egész család szinte csak ezt használja. Különben érdemes egy kicsit jobban belemélyedni, mert a betegségek kezdeti tüneteinél tudom kezelni, és gyakorlatilag nem is hiányzott már 7 éve az éppen aktuális közösségből. Szóval, én csak ajánlani tudom.

2009. ápr. 12. 19:37
Nos én eddig,ha lehet leginkább homeopátiás készítmény adok a babámnak.De erre sincs sűrűn szükség (kop,kop,kop) hála a jó égnek.Igaz 7 és fél hónapos a fogzásnál használtam nála a Vibrucol kúpot,de azt is csak végszükség esetén,kb a hagyományos lázcsillapító kúpot 2-3 alkalommal adtam neki mert szuri után belázasodott(de ez vele jár).két kezem összeteszm mert nemsírós baba,nem vot hasfájás,a fogzásnál is csak néha sír fel nem gyáladzik szóval.........Tündérke babám van.A homeos kúp,pikk pakk hat kb negyed óra alatt.
2009. ápr. 12. 19:17
Én megpróbáltam..Nem jött be, egyáltalán:-(
2009. ápr. 12. 18:33
Van vakaki köztetek akinek kisgyereke van és csak homopátiás szert használ gyógyításra?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook