Ha hatan utazunk (4gyerek) 5 személyes autóban megbüntetnek? (tudásbázis)
Minden gyereknek kell a gyerekülés, 4 db nem is fér be egy hátul három üléses autóba!
És meg is büntetnek érte, mert a gyerekeket veszélyezteted!
Hát ez-az!
Az enyéim is!!?? :)))
Ja! Lemaradt az eleje.
_Az enyémek horváth-ért....
Hááát...Miután kisöpörtük a bankszámlánkat..?
Hacsak nem az autóban alszunk...?:))
akkor nyáron irány a balaton együtt!! :)
Én mondjuk elmentem volna az ötszemélyessel is. , de ez így sokkal jobb :)
Talán nem,de melyik gyermekedet nem csatolod be?
Hogyan tudnál erről dönteni?
Sajnos tényleg nem mehettek együtt... Nagycsaládos ismerőseink mind vagy 7személyes autóval járnak, vagy két autóval, vagy egyik szülő vonatozik pár gyerekkel...
Nemrég hoztak egy szabályt, már nem utazhat egy helyen két gyerkőc.
szerintem nem kell annyira morálisan leszólni vkit , aki szeretne elmenni nyaralni négy gyerekkel. Nem gyerekgyilkos rögtön! Az a baj, hogy egy tisztességes négy gyerekes család ma Magyarországon nem engedheti meg magának, hogy nagy autója legyen!
Amúgy sztem el lehet menni a férjem is így ismeri a kreszt ő 2007 októberében vizsgázott.
Nekünk is volt olyan balesetünk, akkor még nem volt gyerek, 18 éves voltam, hogy ha hátul ült volna valaki, akár be van kötve, akár nincs, az tuti meghalt volna. Ezt a rendőr mondta!!!
Ja, és nekünk is az volt a szerencsénk, hogy mi sem voltunk bekötve!!!!!!!!!!!!!!!!
Én ez miatt nagyon sokáig nem használtam a biztonsági övet!!!!
Köszönöm a tanulságos válaszokat.
Nekünk már elég az ülésmagasító,tehát nem foglal el akkora helyet.Ritkán megy mindenki egyszerre,tényleg szinte csak kiránduláskor.Azzal is egyetértek hogy a gyerek biztonsága fontos,de én rengeteg olyan balesetről tudok,ahol pont azért haltak meg gyerekek,mert gyerekülésben voltak.Csak ezeket a híradókban nem mondják be,és nem véletlenül.(van egy csomó tűzoltő ismerős,rokon)
Szerencsére nem volt még egy koccanásunk sem,de nekem pont a gyerekülés miatt került veszélybe az egyik lányom mikor másfél éves volt.Rettenetesen utált benne ülni,és egyszer annyira hisztizett,hogy valahogyan kihúzta az egyik lábát,és bedugta a másik mellé,majd megfeszítette magát,és lecsúszott az ülésről.A nyakánál fogva lógott.Ez egy három pontos r...er márkájú gyerekülés volt.
értem,de nekem ha rendszeresen kellene úgy közlekedni,úgy értem autócsere,tehát rendszeres használat,6 tagu családnál...nos nekem a bünti lenne a legkevesebb bajom...tényleg nem szerencsés a kérdésfeltevés,de hogy ne offoljak
igewn,ellenőrzéskor nagy valószinüség szerint megbüntetnek és érzésem szerint jogosan...sajnálom:(
a gyermek 12 éves korig fél felnőttnek számít, így négy gyerekkel elméletilegnégyen ültök az ötszemélyes autóban. Ha 2006 óta nem változtattak, mert én akkor vizsgáztam:)
Van olyan szabály, hogy ilyenkor nem kell biztonsági gyermekülés (mert ugye nem férne el), de, ha kettő kiszáll, akkor már megbüntetnek, ha nincs, járt már így egy ismerősöm, mikor a két nagyobbat lerakta a sulinál :)
A nyomatékosság kedvéért írtam, belátom, nem volt egyértelmű.
Szóval a gyerekek biztonsága a legfontosabb nekem is. Én nem indulok el gyerekülés nélkül soha. Remélem más sem teszi.
A gyerekülés megléte sem véd, még be is kell kötni a gyerekeket.
További ajánlott fórumok:
- Szójáték személyes névmásokkal. Sorrendben: ÉN, TE, Ő, MI, TI, ŐK (A szóban bárhol lehet)
- Szavak - személyes névmásokkal!
- Miért van ilyen sok konfliktus, veszekedés és személyeskedés a Hoxán?
- Társkereső, de személyesen nem akar?
- Húsvéti ünnepek alatt el tudok menni a rendőrségre feljelentést tenni személyesen?
- Kíváncsi vagy a személyes horoszkópodra? :)