Ha egy éve kértem szociális alapon tb mentességet, meg lehet online hosszabbítani? (tudásbázis kérdés)
Nem is rád gondoltam. Hanem, aki csak kiélte a frusztrációját. :)
Amúgy most ez van, hogy van a most lejáró szociálisan elengedett és a meghosszabbított.
De biztos, ami biztos bemegyek, hogy újra kell-e kérni, hogy elengedjék egy időre.
A nyilvántartási szám ugyanaz a meghosszabbítottnál is, mint a szociálisan elengedettnél.
A bejelentő neve pedig a kormányhivatal.
Amúgy most lesz majd a következő időszakra állásom szóval nagy tartozás, akkor sem gyűlne össze.
Köszi a választ.
Egyetem után lett meghosszabbítva ez szóval kicsit összejöttek a dolgok.
Bár az igaz, hogy ugyanazzal a kóddal meg adatokkal lett meghosszabbítva, mint az első körben intézett tb jogviszony.
A kérdésedből az derül ki, hogy szoc rászorult vagy és azért kaptál mentességet.
Véleményem szerint ez neked meghosszabbodik.
De azt javaslom hogy menj biztosra és vagy a kormányablaknál, vagy a jogosultságodat megállapító járási hivatal hitósági osztályán érdeklődj. Biztos, ami biztos alapon.
Köszönöm szépen a hasznos infókat.
Tehát attól még, hogy meghosszabbították november végéig attól, ha lejár az egy év fizetni kell novemberig is igaz?
Magyarul a héten menjek be, mert nem a szociálisan nem fizetős időszak tolódott ki?
Aki pedig csak leszól és kötekszik annak lehet a saját házánál is van sepregetni való.
A jogalkotó célja a személyes kontaktusok csökkentése volt, szóval ezért hosszabbították meg, hogy kevesebbet kelljen az embereknek ügyintézni.
A nyomtatvány letölthető a megyei kormányhivatalod honlapjáról, az meg már hivatalfüggő, hogy email-ben elfogadják-e.
E-papíron is beküldhető, csak macerás kicsit.
Van egy kormányrendelet, amely kimondja, hogy a veszélyhelyzet alatt lejáró TB jogosultság meghosszabbodik. Ez a jogszabály még hatályban van, így a lejáró jogosultságod meghosszabbodik, egészen a veszélyhelyzet megszűnését követő második hónap végéig. De amit kaptál hatósági bizonyítvány, valószínűleg a rajta szereplő ügyintéző meg tudja neked mondani, mi a teendő ilyenkor.
Jogszabály: 556/2020. (XII. 4.) Korm. rendelet - a veszélyhelyzet ideje alatt teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet ideje alatt elrendelt működési rendjéről.
Pontos hely: 3. § Az e rendelet hatálybalépésekor fennálló és a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró, az Szt. 54. §-a alapján az egészségügyi szolgáltatás igénybevétele céljából megállapított jogosultság időtartama a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig meghosszabbodik.
"... ha nem muszáj nem mennék be.."
Mert miért is mennél? Időd sincs, a támogatás csak jöjjön.
Sajnos ez a vírusos év így alakult, de munkám csak szeptembertől lesz. Így ne kövezzetek meg. A tb jogviszonyom július másodikáig plusz november harmincig van érvényesnek írva.
Muszáj bemenni a kormányhivatalba vagy online is meglehet ezt hosszabbítani?
Ha nem muszáj nem mennék be.
Remélem világos mire gondolok.
Köszönöm a segítséget! :)
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Depresszió, kisebbségi komplexus, szociális fóbia
- Igaz, hogy áprilistól megszűnik a hosszabbított GYES, a tartós beteg gyerek után?
- Miért kapnak a rendőrök önkormányzati szociális bérlakást?
- Hogyan lehet fejleszteni a szociális megoldóképességet?
- A szja-ra mentességet kértem májusban küldtek nyomtatványt kitöltöttem, visszaküldtem és azóta semmit nem kaptam szerintetek várjak?