Ha ecettel takarítunk, hogyan lehet semlegesíteni az ecetszagot? (tudásbázis)
Olvastam valahol, és kipróbáltam, tényleg elveszi az ecetnek a szagát:
Narancshéjat kell az ecetbe áztatni, minél tovább áll (több napig, akár egy-két hétig is), annál inkább a narancs illata érződék használatakor, nem az eceté. Pluszban lehet pár csepp narancs illót is belecsepegtetni. Én mondjuk nem tettem bele, hanem teafát, mert az nagyon jó fertőtlenítő.
Nem mindenki szereti, sőt, sokan utálják az ecet"szagot". Én szeretem, Aptya viszont ki nem állja.
Ha tudom, hogy órákig el van, mondjuk dolgozik, akkor ecettel takarítok, ha itthon van, akkor simán helyettesitem az ecetet citromsavval.
Gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint az ecet, csak kicsit gyengébb. Lehet vízkőoldásra használni, és bármit tisztítani vele, amit az ecettel. Csak vízben fel kell oldani. Mondjuk sima felülettisztításra egy 4 deciliteres spircnibe egy púpozott evőkanál. Bele pár csepp teafa illóolaj,pár csepp más illó, aminek szereted az illatát,és kész is az általános tisztítónk. Nincs ecetszag,viszont az illóolaj illata sokáig érződik még,ráadásul az illóolajok nemcsak illatoznak, hanem fertőtlenítenek is.
Nagyobb arányban hígítsd, és a szag néhány perc múlva elillan. Én mindent azzal takarítok, nincs vele gondom, sőt még ecettel öblítek is.
Az ecet szódabikarbónával a legjobb fertőtlenítő, ne félj tőle. felhabzik, és máris lehet vele súrolni. Vegyszermentes, egészséges, és kisgyerek mellé kiváló, hiszen vírus és baktérium ölő egyben. Használd bátran, még a 10%-ost is hígítsd!!!
somogy szaga? Próbálom megfejteni, de nem megy :)
Ha ráállsz a szódabikarbónás takarításra, érdemes bioboltban, esetleg patikában beszerezni, kis csomagonként nagy a ráfizetés.
Kedves Guruljka, szerintem Reni viccnek szánta a kettőt együtt.
Ha az én hsz-em miatt írtál, természetesen nem egyszerre használom a kettőt. De pl. hallom, hogy a mosogató hol tart a tisztító mosással, amit ecettel indítok és amikor öblítésre vált, akkor leállítom és az alját körbeszórom bikarbónával. Ugyanígy a mosógépnél is.
Sokkal környezetkímélőbb és megnyugtatóbb, mint a drága pénzen vásárolható savas nemtom micsoda, amit tisztítónak neveznek.
Igen, itt épp ázsiaiakon tesztelték, hogy mennyire van összefüggésben a laphámsejtes tüdőrákkal a napi használata, merthogy épp olyan karcinogéneket bocsájt ki magából, mint a cigaretta.
Egyébként Japánban pl a legtöbb ember iszik naponta és dohányzik, mégis ott élnek legtovább az emberek..míg mindez a mi szervezetünknek nem épp tesz jót..nem tudom miért van ez így, nyilván valamilyen szinten más a szervezetünk felépítése, vagy erőssége..nem tudom.
Nyitott ablaknál füstölőzni télen..nekem az sem jön be.:) Még, ha azt mondanák, hogy egészséges, akkor sem.:)
Köszi :) Akkor lehet, hogy váltok almaecetre.
A kisfiam felől már mehet az illó (szerintem), mert már 3 éves. Amúgy sem szeretem a túlillatosított dolgokat.
Jah, én már így értem. A fürdőben könnyen leöblíted, ott elpárolog, a konyhában a munkalapon pedig csak áttörlöd? Akkor jóideig megmarad az ecetszag úgy, tényleg. Használhatsz sima ecet helyett almaecetet, annak nincs olyan erős szaga, és keverhetsz bele némi illóolajat. Akkor az illó elnyomja, és annak az illata párolog. Csak azt is érdemes nézni, hogy a babának nem mindegyik illó jó. (bár nem tudom mennyi idős)
A füstölő pedig tudtommal eléggé egészségtelen, én azt nem használnám.:)
Jaj, dehogy is fertőtlenítek mindent! :)
Ecetet általában a kád, fürdőszoba takarításához, és a konyhában a tűzhely, a munkalapok takarításához használom.
Nem a sprére értem, azt én is hehezen tűrném. Hanem a letörlést kérdezem.
Vagy azt a felfogást vallod, hogy mindent fertőtleníteni kell?
Ezt nem értem.
A gyerek csak nem nyalogatja az asztalt! Vagy mi az, amihez ecetet használsz?
Nálunk a férjem viseli rosszul az ecet szagát.
Én meg azt, mikor a gyerek mellett fújkodja az asztalt a Flór@szeptes sprével.
Egyébként az én orromat is irritálja az ecet, de a gyerek miatt nem mindegy, hogy mivel takarítok.
Ez érdekes tévedés szerintem, mert a szódabikarbóna a sütőpor alkotórésze többek között. Savas közegben valóban gázt fejleszt, de miért kell előre "kibuborékoltatni" ecettel? Akkor kipárolog! Ha a süti anyagainak enyhe savassága miatt fokozatosan keletkezik a gáz, a buborékok, akkor a tészta lesz lazább tőlük, mire megsül.
Azért használ gyomorégéskor is a szódabikarbóna, mert semlegesíti a gyomor savasságát valamennyire, és a keletkező gázt büfögjük ki. De nem ecetes vízben oldva kell bevenni, mert akkor csak a gázt nyeljük le jóformán. Egy késhegynyi, szárazon, vízzel leküldve, úgy használ.
Szerintem vannak emberek, akik nem bírják az ecetszagot, és vannak, akik szeretik.
Ez is olyan, mint a túrós csusza. Egyik szalonnával eszi, a másik cukrozva, és van, aki kombinálja!
Nem vagyunk egyformák, hálistennek.
Nálam nincs is itthon ecet, én nem bírom a szagát. Valamit valamiért...nem takarítok ecettel.
Ha meg azzal takarítottál, szellőztess, meg viseld el. Képes lennél újra mindent még egyszer csak a szag miatt áttörölni valamivel?
További ajánlott fórumok:
- Aki ecettel öblít, és használ illóolajat, milyet?
- Mivel tudom semlegesíteni a penész szagot?
- Túl ecetes lett a tojásos leves - mivel semlegesíthetném kicsit?
- Ha túl sok ecet került az ételbe, hogyan semlegesíthetem?
- A szódabikarbóna ízét hogyan lehetne semlegesíteni, ha elrontottam a sütit?
- Tud valaki jó kárpittisztítót, amelyik semlegesíti a szagokat is?