Ha az sms szerint a felhasználható összeg x forint, akkor miért nem tudok a kártyáról pénzt levenni? (tudásbázis kérdés)
Ha beszéltél a bankkal, akkor írd meg, hogy mi a gond (csak hogy ne járjunk mi is hasonlóan!).
Köszi
Nem, nincs netbankom.. mert eddig nem kellett. Jött sms, x összeggel, bementem, levettem. Nem volt baj. De ezek után tuti elő fogok fizetni, az a biztos.
Itt csak találgathat akárki, ha még Te sem véled tudni mi lehet az ok. Hívd fel a bankodat, vagy keresd fel személyesen, mint írták már előttem. Remélem minden rendben lesz, hozzáférsz a pénzedhez!
Nem.. nem érkezett. A fiókomra meg külön ügyelek, hogy ne teljen meg.
Interneten nem tudsz a bankodba belépni? Elő vagy fizetve az internetbankra? Mert ott a belépés után azonnal le is tudod a számlád forgalmát ellenőrizni.
Néhány száz forintba kerül (tudom hogy ez is sok), de egy csoki ára csak, és most nem izgulnál. :)
Más sms nem érkezett?
(nincs tele az üzenet fiókod, hogy nem tudta a telefonod fogadni?)
Nem, az automata nem írt ki semmit, legalábbis nem ilyet. Csak annyit, hogy nem áll rendelkezésre elegendő összeg. Próbáltuk kevesebb összegekkel, de így sem jártunk sikerrel.
Az automata nem írt ki esetleg hibaüzenetet, hogy nincs 1.000,- Ft címletű pénz, csak mondjuk 2.000,- Ft-os?
Vagy hogy a bank nem érhető el, technikai okok miatt?
Valamit nem írt ki?
Mondjuk az lehet.. bár remélem nem. Évek óta így megy, semmi gond nem volt. Most meg.. ://
És azért lehet még felhasználható összeg, mert még nem könyvelték le a levonást.
Hitel van, azt vonják és így marad 55 ezer. Olyat már csinált, hogy többet vont le, de akkor úgy is jött az sms, hogy a felhasználható keret összeg... ennyi és ennyi.
Ha van hiteled/tartozásod a bank felé és nincs fedezet, akkor a bank azt csinálja, hogy "zárolja" azt az összeget. Amint beérkezik pénz a számlára, akkor azonnal le is vonja.
Esetleg nem lehet ilyesmi?
Az inkasszóról tudnánk.. gondolom, mert a szomszéd asszonyomat is értesítették az inkasszóról, bár hallottam már ellenpéldákat. Amúgy meg ha ne adja ég tényleg, a felhasználható összeg nem lehet 55,000 forint, mert akkor arra teljes egészében rátenyerel a bank.
Hívd fel a bankot..remélhetőleg ez nem inkasszó..
Nincsmit. Próbáld meg,lehet ott már azonnal leveheted,ha meg nem megtudják mondani mi a gubanc. :)
De annyira, hogy le is vonják az egész összeget? A legutolsó bankszámla kivonaton minden el volt számolva, fel volt tüntetve.
Ez jó ötlet, köszi. Csak fura, mert eddig sosem volt így. Ha jött sms, hogy x összeget utaltak, fél-egy óra múlva bementem a városba, és már a kezemben is volt a pénz.
Esetleg valamit elfelejtettek leszámolni. Nekem a bankom mindig pár napos késéssel számolja le ha az automatán keresztul veszem ki.
Nekem Takarékszövetkezetnél volt hasonló. Jött az sms a fizumról,de a kártyáról mindig csak másnap tudtam levenni. Az sms napján csak a bankban.
Nem, mivel az 100 ezer és nem is utaltak ennyit.
Reggel jött az sms: 55 ezer forint felhasználható összegről. A város összes automatájával megnéztük: 1000 forintot sem ad ki, miközben az sms szerint van felhasználható összeg. Mi lehet a baj? (MKB Bank)
lehet, meghaladtad a nap limitet
Ha az sms szerint a felhasználható összeg x forint, akkor miért nem tudok a kártyáról pénzt levenni?
További ajánlott fórumok: