Ha az apa évek óta nem jön a gyerekért... (beszélgetés)
ne haragudj,te most hova is akarsz kilyukadni pontosan?nem kell elhinni amit írok,de azért az túlzás,hogy azt feltételezd,hogy nem vagyok szimpatikus a bírónak és ezért szivat....hallottál már arról,hogy mindent felvesznek magnetofonra,mert abból készül a jegyzőkönyv?szerinted egy bíró azt mond amit akar?
jóó ég!nem értelek!
de amúgy nem lenne egyszerűbb ha rákeresnél neten,mithogy még a kákán is csomót keresel???
igen,valóban sok a behajthatatlan gyt,de ez nem zárja ki azt,hogy az anyát felelősségre vonhatják,ha annyiba hagyja
azt nem mondtam,h nincs leírva,csak azt hogy én honnan kaptam az infot....
szerintem érdemes utánajárni....én elhittem....
Akkor nincs leírva sehol... Elég szomorú hogy a bíróságon ahelyett hogy segítenének még h.ülyeségekkel is riogatnak :(
Tudod kibicnek semmi se drága. Régebben volt fenn a neten de már találom dr. Krejniker Miklósnak ( végrehajtói kamara vezetője) egy írása a témába ahol leírta hogy milyen rengeteg behajthatatlan gyt van az országba. Ő tényleg tudja mert volt körzetbe is...
hogy hol van leírva azt nem tudom,de konkrétan mikor a bíróságra mentem ,hogy mit tehetnék még,és közölték,h végrehajtás,majd feljelentés,akkor mondtam,hogy én nem akaromezt a procedúrát havi 10-15 ezr ft-ért,és ott mondta a hölgy,hogy nem mondhatok le erről,mert a a fiamé,és nekem kötelességem védeni az érdekeit,mert akár bajom is lehet belőle,ha beletörődök
biztos nem viccnek szánta...
nem azért bűntetnek,mert gyenge a rendszer,hanem azért,ha beletörődsz,h nem fizet,és nem jársz utána
én már fel is jelentettem nemfizetés miatt....
de sajnos egyet értek,valóban csak az fizet,aki akar....
Mit jelent a rosszul járhat egy behajthatatlan gyt-nél ? Az anyát megbüntethetik azért mert egyszerűen gyengék a törvények és a végrehajtás ?
Vagy azért mert rosszul választott/ rossz lóra tett ? Ahogy én látom-tapasztalom csak az fizet Mo-on gyt-t aki akar. Aki nem akar könnyedén némi trükközéssel megússza :(
Sajnos nagyon hasonló cipőben járunk,annyi különbséggel,hogy nekem egy 5 éves fiam van az exemtől.
2 dolgot mondanék
1.ha ráhagyod,hogy nem fizet tartásdíjat,rosszul járhatsz,mert az új törvények szerint te nem mondhatsz le arról,ami a gyerekeknek jár (pont ezért én már rendőrségen is feljelentettem)
2.menj be a legközelebbi gyámhivatalba,és kérdezd meg a nagyszülők jogait,én úgy tudom,hogy igényt tarthat láthatásra (én tuti nem vinném,hanem inkább magamhoz hívnám őket,mert már nem vagy köteles vinni a gyerekeket,mint régen,csak a láthatást kell biztosítani
Ja és a gyyámügyön jelezheted,hogy mióta nem keresik a kicsiket,mert így ideiglenesen korlátozzák a jogaikat
Hogy írtál a nagymamának? Sms-ben? E-mailben? Levélben?
Mennyi idős a nagymama? Ért ahhoz, hogy megfelelően megnyissa az üzenetedet, ill. tudjon rá válaszolni?
Csak azért kérdezem, mert az én anyukám ugyan telefonálni tud mobilon, de sms-t olvasni, írni pl. már nem.
csak infóképpen: tegnap próbálkozam egy köztes megoldással. írtam a nagyamamának, hogy mehetnek a gyerekek szombat délutánra. ő egész hétvégére kérte ugyan de úgy éreztem talán ez a középút jó kezdet lehet mindenki számára.
nos, a kedves mam válaszra sem méltatott...kétszer is rákérdeztem, hogy megfelel-e így, ellenkező esetben más megoldást kell találjak, mert szombat délután dolgozom, de semmi reakció.
Bocsánat:( Nem általánosításnak szántam.
Síkra pedig kizárólag a GYEREKEK jogaiért szállnék:) Ezért írtam mindjárt, hogy őket kell elsősorban megkérdezni..
Kár általánosítanod!
Annak ellenére nem utálom a férfiakat, hogy elváltam. Sőt!
És mielőtt síkra szállnál adott apuka jogaiért - amit senki sem vont kétségbe -, a kezdő hozzászólásból kiderült, hogy másfél éve nem kíváncsi a gyerekekre, most sem ő, hanem az édesanyja kezdeményezte a gyerekek látogatását.
Azzal a mondatoddal viszont maximálisan egyetértek, hogy a vélt vagy valós sérelmeink hozadékát nem zúdíthatjuk az utódainkra. Válás után is szülőpárként kell együtt működnünk a gyerekek érdekében!