római tál. Bármit csinálhatsz benne. a dolgod annyi, hogy kitalálod mit akarsz belepakolni és beleteszed. Én szoktam karfiolt, hagymát, gombát, krumplit a tetejére rá a szelet husikat egybe be a sütőbe és ott ő el van kb 1 óra vagy másfél és kész a finom kajcsi. Husi és köret egyben. Keveset kell mosogatni is.
Sertés dagadó. Kérj a hentessnél egy dagadót és mondd meg neki hogy szúrja fel. A töltelékbe bármit rakhatsz.Én általában tojást főzök,azt kockára vágom(kicsi kockára) A májat is megdinsztelem a gombát is,és ezeket is kozkára vágom. Zsömlét vagy kiflit adjál hozzá,színtén kockára.Petrezselymet aprítok bele.Az egészet összekeverem és egy nyers tojásal eldolgozom. Ez mehet bele a feszúrt dagadóba.Megtöltöm és a végét összetűzöm hústűvel. Ha nincs hústű akkor összevarrod tűvel cérnával. A tölteléket és a dagadót is megfűszerezem: sóbors,vegeta,majoranna. Ezt beteszed a sütőbe és megsütöd. Felszeleteled. Elég sok szelet kijön belőle. Mi hidegen is szeretjük. És kitart 2 napig az tuti!
Szia! pörkölt,amit 2 napra is csinálhatod. Töltött dajadó-színtén 2 napig. Töltött káposzta,ami akár 3-4 napig is.
De ha van mélyhűtőd,akkor szánj a főzésre egy napot,pl vasárnap,főzzél meg mindent,és rakd be adagonként a mélyhűtőbe. Igy hétköznaponként csak előveszel egy adagot és csak mondjuk tésztát vagy krumplit kell frissen főzni.
Rakottkáposzta, nagy adag főzi valami mirelit husival (rántott dologra gondolok), makaróni, sültpipi, töltött paprika, gulyásleves, tepsis husi + köret. Hirtelen ennyi jutott eszembe:)