Gyors, házi praktikák. (Fájdalomra, foltokra, kisebb(háztartási) balesetekre, stb) (beszélgetés)
Ha az ujjamat megégetem, azonnal megfogom a fülcimpámat = az levezeti a hirtelen jelentkező hőtöbbletet, az ujjunkon nem lesz maradandó nyom.
Ha elvágom főzés közben a kezem, azonnal hideg folyóvízben kinyomkodom a sebet és sót szórok rá vastagon = összehúzza a vékony ereket, hamarabb eláll a vérzés. Persze célszerű leragasztani is, azzal is segítjük a mielőbbi gyógyulást, és a fertőzésveszély elkerülését
Vasaló égés-nyomot hideg víz alá tartani, majd (ha van) tejföllel bekenni! Nem igazán tudom miért, de gondolom, hogy a tejfölben van valami olyan alkotórész, amely az égett bőrre nyugtató hatással van!
Ilyenkor télidôben érdemes citromolajat párologtatni otthon, a munkahelyen, mert a baktérium ölô hatása rendkívül jó. Mindjárt itt az influenzajárvány:((
A bergamott olaj párologtatása, illetve szagolgatása oldja a feszültséget.
Nálam a konyhában mindig van levendulaolaj. Égési sérülésekre kiváló. Nyom nélkül gyógyul, hihetetlenül hamar.
A fogfájásra valóban jó a szegfűszeg, én inkább illóolaját cseppentem a fájó fogra, így a nyelvem megmenekül a csípősségétől. Természetesen valódi illóolajokra gondolok, nem pedig azokra amiket kémiai úton állítanak elő.
Például fejfájásra én rendszeresen alkalmazom az orr és a száj között lévő kis terület finom nyomását 15 másodpercig.
Fogfájásra pedig szegfűszeget kell szopogatni.
Sziaisztok. Ezt a fórumot most azért indítottam, hogy kiderítsük, illetve segítsünk egymásnak, hogy pl:
1.egy esetleges hirtelen fellépő fejfájás/vagy más fájdalom ellen gyógyszer híjján mit tudunk alkalmazni..
2. Házi balesetekre gyors megoldás,egyenesen pl.a konyhából (pl. Hideg késszorítás ide-és oda)
3.Egyéb háztartási praktikák is jöhetnek ( leégett, túlfőtt,kiborult,stb...
További ajánlott fórumok:
- Milyen háztartási munkát végeztél legutoljára?
- Vegyi árú, háztartási papír áru, egyéb(pl seprű)
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Tengerimalac a háztartásban - tapasztalatok, élmények?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?