Gyors "ál-piskóta" - alaptészta recept
30 perc
A Gyors "ál-piskóta" - alaptészta hozzávalói:
10 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg margarin
3 tojás
fél csomag sütőpor
A Gyors "ál-piskóta" - alaptészta elkészítési módja:
A margarint egy kislábasba felolvasztom, amíg hűl kikeverem a tojásokat a cukorral. Ebbe rakom a sütőporral elkevert lisztet, majd a langyos margarint. Nálunk ez szokott lenni a gyümölcstorta lapja, én ezt gyors piskotának hívom, mert nem kell semmivel húzni az időt. Pikk-pakk kész van. Most éppen mini-meggyes muffin tésztának használtam. Kikentem vajjal a muffinformát, beliszteztem. Evőkanállal beleraktam a tésztát, rászortam a lisztes meggyet. Azért jó ha lisztezzük, mert akkor nem megy le az aljára. 20 db lesz belőle. 170 fokos sütőben 15-20 perc.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Erika_darts, 2009. dec. 8. 11:32
A gyors "ál-piskóta" - alaptészta elkészítési módja és hozzávalói.