Gyökérkezelt fog kettétört mit gondoltok, mit lehet vele kezdeni? (tudásbázis)
Sajnálom :-(
A góc közrejátszott abban,hogy letört?
Pittopotti
Nagyon hasonlo esetem van. nekem a felso egyes fogam van letorve, azt gyokerkezeltek, es ujra epitettek, most is bah volt vele, mert a kezelt fog kette repedt hosszaban. Ezert azt csinaljak, hogy azt kihuzzak es egy Stemt-et tesznek a helyebe, es arra epitik fel az uj fog tartojat.
A fogorvos azt mondta, hogy az eltort gyokerkezelt fogra nem lehet tartos pot fogat raepiteni, hogy ne legyen vele tobb problema. Ezert tesznek bele stemt-et.
A K19 virus miatt elodaztak, es most kedden fogjak megcsinalni, a huzast is es a stemt beteveset is remelem. Utanna meg 8 hetet kell varni, hogy beagyazodjon a stemt, hogy arra raepithessek az uj potfogat.
Hogy neked hogyan fogjak csinalni azt nem tudom.
en csak az en folyamatomat irtam le.
Férjemnél is előfordult ilyen,ugye azért az a fog,amiben már nincsenek idegek,nagyon tud törni és "porladni",vagyis csak a külső anyag marad meg,belül üressé válik.
Erről nem tehet a fogorvos,éppen ezért is van az egy év garancia,utána megcsinálja ingyen.
Sajnos nem lehet tudni,hogy kinek hogyan reagál a foga gyökérkezelés után...
Nekem is nagyon letört a metszőfogam,de mivel ott a gyökér,ami nem kicsi,ezért újjá lehetett építeni.
Valószínűleg azért szedte le,mert azzal már nem tudott mit kezdeni,olyan állapotban volt.Tegyük fel,pl.belül már úgymond mállott,nem lehetett volna felhasználni.
Nem kell aggódnod,fájni nem fog az újraépítés,nincs ideg,nincs ami fájjon.
És mivel csak fél év telt el,ez mehet garanciába.
Fájni nem fog,mert gyökér kezelt,nincsenek benne idegek.
Nekem is újraépítette az orvos-maszekban ment-és ilyenkor rak bele egy csavart.Az tartja.
Ha a fogadból a felénél több megmaradt-eredeti fog-akkor biztosan újraépíti megint.
Reméljük,hogy fogad a maszek orvos-az enyém pl.szombatonként is rendel.
Ne birizgáljad,tudom,hogy ilyenkor a nyelv odajár,a csavar biztosan nem jön ki,benne van mélyen a gyökérben.
Kitartás!
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Mit gondoltok a muszlim nőkröl?
- Mit gondoltok azokról akiket férjük, párjuk szeretőjük tart el?
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Komoly kérdés. Mit gondoltok ezekről a párbeszédekről? (szeretet)