Gyógyszertári Rodolfo (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Gyógyszertári Rodolfo
Erre mondhatja a patika, hogy kicsi az árrés, s valamiből meg kell élni.
Én egy termékbemutatós krémet láttam ott. bocs rajta vagyok a termékbemutatós témán könyvírás miatt. Betiltott rákkeltő anyagot tartalmaz.
Ha már patika, mostantól megnézheti a patikus az égy évi recept köteles szereidet. Van értelme? Többszür szó nélkül kiadta az orvos által felírt, de összeférhetetlen szert. csak akkor de derült ki mikor rosszul lettem.
kilopják???
Ezt te sem gondolod komolyan, látom nem volt még idült betegséged, mert akkor nem mondanál ekkora sületlenséget.
Van olyan, hogy "kilopják a hatóanyagot", de többnyire vérnyomáscsökkentőknél fordul elő: a gépsoron bizonyos sorozatszámnál placebot csomagolnak, állítólag ez a hatékonyság - hatékonytalanság kutatásához "kell".
Általában a betegek észre sem veszik, ha meg mégis, akkor vagy az időjárásra fogják, vagy elmennek panaszkodni a háziorvoshoz.
Ki vagyunk szolgáltatva, ez van ...
Ezzel a csúszó/pénzzel/ ne lóditsál
Gyógyszer engedélyezés egész más, szigorúbb mint az étrend kiegészitő, vagy a gyógyhatású készitmény
Étrend kiegészitő csak vitamint és ésványi anyagot tartalmazhat
Ha egy antibiotikum nem hat neked, akkor azt gondolod kilopták belőle a hatóanyagot?
A férjednek az a bogyó használt, másnak meg más.
A étrend kiegészítőkre meg csak bejelentés kötelezettség van, de úgy tűnik az se lesz.
Szia!
Elárulnád, mi a kevert bogyó neve?
Köszi
Köszönöm a cikket, szerintem sokunknak felnyílt a szeme! Nekem legalábbis igen! :)
Habár mostanában elég körültekinthetően vásárolok gyógyszertárba.
Az OGYI sem jobb, csak többet kell csúszónak fizetni mint az OÉTI-nél. Szóval a rossz hír, hogy a patikában kevés dolgot árulnak ami valóban hatásos és normálisan be van vizsgálva.
Bízni csak a más által már említett normális patikusokban lehet. Nálunk a gyomorbogyó ilyen. A férjem szinte mindent kipróbált (OÉTI, OGYI "kódos" termékeket egyaránt), mígnem az egyik patikában, a legolcsóbb dobozos cucchoz képest is töredék áron adtak neki ott kikevert bogyókat. Ez bezzeg használ is, olcsóbb is, az első időszak óta ritkábban is kell.
A mi gyógyszertárosunk az ellenpélda. Valaki előttem érdeklődött a különböző nikotintapaszokról. Közölte az úrral a patikusnéni, hogy eladhatja a legdrágábbat, a legjobban reklámozottat, de ha tartós hatást szeretne, akkor ne dobjon ki annyi pénzt, az igazi segítség ingyen van: önuralom. Nekem meg nem adta ide a sokezer forintos testápolót, sokkal olcsóbbat ajánlott, ami sokkal hatásosabb a fiam extrém száraz bőrének.
A gyártók nyilván megpróbálják átveréssel is eladni a semmit nem érő cuccukat, de azért elég gáz, hogy a gyógyszertárak ilyen szinten szimpatizálnak velük a haszon érdekében.
Amiket leírtál, azokat eddig csak gyanítottam. A gyanú a cikked által bizonyossággá vált: már a patikában is átvernek. :(
A kínai cucc felcímkézése meg egyesen horror.
Ha módomban, hatalmamban állna, alaposan körülnéznék a OÉTI háza táján. Nincs kétségem: "csodálatos" dolgok derülnének ki.
A C-vitamin úgy leggazdaságosabb felhasználása, ha tiszta aszkorbinsavat vásárolsz por alakban, mindenféle adalékanyag nélkül. Ezt feloldhatod vízben, belekeverheted ételbe. Így egy gramm C-vitamin így kb. tíz forintba kerül. Ez két heti adag.
Betablettázva, még a legegyszerűbb formában is jóval drágább, és persze bombaüzlet.
Ugrás a teljes írásra: Gyógyszertári Rodolfo
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- A gyógyszertáros kontra doki
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?