Gyógyszertári asszisztens vagy az általános ápoló szak a nehezebb? (beszélgetés)
Szerintem az ápolói SOKKAL nehezebb fizikálisan.
Szellemileg egyik sem könnyű és nagyon felelősségteljes személyiséget kíván mindkettő.
Én tanultam gyógyszertári asszisztensnek,nem sikerült megszeretnem és szerintem értelme sincs,nehéz vele elhelyezkedni,ha nem végzed el utána a szakasszisztensit is.
Az ápolói szakma annál szebb,viszont oda nagy elhivatottság,emberszeretet kell és empátiás készség,csak akkor válaszd ha úgy érzed,mindez megvan benned.Én már nagyon megbántam hogy nem azt választottam a pedagógusi suli és a kereskedelmi pálya helyett,nekem az nagyon bejönne,minden készségem meglenne hozzá,de már késő bánat....
A másik:ápoló mindig kell valahová,könnyebben találsz magadnak munkahelyet ha elvégzed.
Bármelyiket választod,sok sikert kívánok hozzá.
És fiziotherápiás asszisztens szakra jártam meg gyógymasszőrnek tanultam. (megy egyetemre is jártam :D ).
Tesóm csecsemő ápolónak tanul. szóval nem konkrétan ezekre a szakokra jártam,de van rálátásom.
Több olyan tárgy van,ami azonos pl. az anatómia vagy a pszichológia. Persze vannak eltérések is. Talán az ápoló szak gyakorlatiasabb, kevesebbet kell számolgatni pl. (de ott is kell azért)
:((
Te jártál valamelyikre esetleg?Majdnem ugyan az modul is?
További ajánlott fórumok:
- Fogászati asszisztens vagy gyógyszertári szakasszisztens legyek?
- Tényleg túlképzés van gyógyszertári asszisztensekből? Megéri ma azt tanulni?
- Az általános egészségügyi asszisztensnek mik a feladatai?
- Van-e közöttetek olyan, aki gyógyszertári asszisztensi sulit végez, végzett, vagy ebben a szakmában dolgozik?
- Általános asszisztens
- Daganatos betegségnél a célzott gyógyszeres kezelés hatásosabb, mint az általános kemoterápia?