Az általános egészségügyi asszisztensnek mik a feladatai? (tudásbázis)
Én 1986 ban végeztem ált. ápoló,és ált. asszisztensként. Érettségit kaptunk, és 4 éves eü.-i szakközépiskolába jártam .
Azóta már sok minden változott. Legtöbb helyre már a Híd kell.
Én idősek otthonában dolgozom 16 éve,és közben a szociális asszisztensi iskolát is elvégeztem.
Háziorvosi szakápolói, vagy körzeti közösségi szakápolói tanfolyamot nem szívesen vállalják egy új dolgozó esetében, és biztosan nem olcsó.
Enélkül fel sem vesznek az állásra, hacsak nem ismeretségi úton, mert a dolgozók működési engedélyét folyamatosan ellenőrzik.
Ahogy globus irja nem sok értelme van.. nem alkalmaznak sima asszisztensként, bocs az előbb tényleg az ápolásira gondoltam. Háziorvosi asszisztensre gondolsz. Ahhoz simán ápolói kell és azt keresik a dokik is.
Hiába tanulsz meg sok mindent, de a képzettséged nem jár ugyanazokkal kompetenciákkal, mint a magasabb ápolók és ezért nem keresnek. Hol van ilyen képzés még?
Általános ápolási asszisztensként hivatalosan kórházban nem végezhetsz mást: fürdetés, ágyazás, fertőtlenítés,etetés, beteg kísérése, ágytálazás és egyéb rád bízott nem adminisztratív feladok. Nem gyógyszerelhet, nem végezhet valódi ápolási feladatokat ( pl beöntést, vizsgálatokra való előkészítést,infóziózás stb ). Hőmérőzni és vérnyomást mérni lehet.
Orvos mellett körzetben nem igen dolgoznak.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed az egészségügyről?
- Gyógyszertári asszisztens vagy az általános ápoló szak a nehezebb?
- Általános asszisztens
- Milyen plusz feladatai vannak egy fordító irodai asszisztensnek, a hagyományos irodai asszisztenshez képest?
- Általános ápoló és asszisztensi végzettséggel manapság könnyű elhelyezkedni?
- Általános asszisztens tanfolyamon is kell a gyakorlati részen vért venni vagy pelenkázni?