GYes igazolás adóbevalláshoz, ki kapta meg, mikor? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Egy speciális kérdésem lenne.Tartósan beteg kisfiam után 2009.09.hó-tól a rokkantnyugdíjas ( havi 52.000ft a nyugdíja) nagypapa veszi igénybe a gyest.Kell adóbevallást készítenie?Kapott a MÁK-tól igazolást a gyesről.
Már én is megkaptam 2 hete.
De most meg nem találom :D Elraktam, hogy meglegyen :D:D
Írj a MÁK honlapján egy emailt, hogy küldjék el újra az igazolást, mert nem kaptad meg.
Engem már másnap hívtak, amikor meguntam a telefonos ügyintézést, és megreklamáltam a családi pótlék késedelmes kifizetését. Így nyoma van, köti őket a megválaszolási határidő.
De a lap másik oldalán fel van tüntetve, hogy mennyi volt a gyes összege.
Én meg GYED-es papírt nem kaptam tavaly.
Nekem sem küldtek még!
De én tavaly sem kaptam igazolást. Felhívtam a MÁK-ot, telefonon bemondták, de azóta sem küldtek igazolást róla.
Én Jász-Nagykun-Szolnok megyében lakok.
Nos ez van ráírva az igazolásra:
09M30
A munkáltató (társas vállalkozás, polgári jogi társaság) által kiadott igazolás, a 2009. évi személyi jövedelemadó és különadó bevallásához.
További ajánlott fórumok:
- Gyeden vagyok és kaptam az APEH-tól adóbevallás csomagot. Ki kell töltenem?
- Készíttette valaki az Apeh-al az adóbevallását? Vissza kapta már?
- Gyes után kell-e adóbevallást készíteni, ha tavaly gyedet is kaptam?
- Kapott már valaki igazolást az OEPtől vagy a MÁKtól az adóbevalláshoz (2009re vonatkozóan)?
- Adóbevallás! Eddig GYED-et kaptam, december közepétől már GYES-t. Az adóbevallásnál a tört GYES-t is fel kell tüntetni vagy csak a GYED-et?
- Azt szeretném megtudni, hogy aki tavaly a kiskönyv utódjával dolgozott, az kitől és mikor várja róla az igazolást az adóbevalláshoz?