Kapott már valaki igazolást az OEPtől vagy a MÁKtól az adóbevalláshoz (2009re vonatkozóan)? (tudásbázis kérdés)
Amikor én voltam passzív táppénzen, addig szivattak a papírokkal, hogy a 3 hónapnyi pénzt 1hetes különbségekkel 3 részletben kaptam meg. Mikor az utolsó megjött, már jócskán munkanélküli voltam...
És hasonlót játszottak el a GYEDdel.
Jah, arról, hogy mire meddig vagyok jogosult, csak a MÁKtól kaptam igazolást a GYÁSnál, az OEP egyszer sem küldött róla papírt. Írta, hogy megkaptam, meg hogy X feltétellel kapom és nem dolgozhatok mellette, meg hogy ha dolgozni kezdek, márisrögtöndeazonnal be kell jelenetenem (hogy aztán azon is fél évet üljenek), de hogy meddig jár, arról egy kukk sem volt benne! Ja és a megszűntető határozatot a mai napig nem kaptam meg, október eleje óta...
Sose izgasd magad, én sose kapok sehonnan!
De komolyan, mikor passzív táppénzen, majd munkanélkülin voltam szülés előtt, aztán a MÁKtól a GYÁS, majd az OEPtől a GYED - ezeknek az igazolásait mind nekem kellett beszerezni.
Sőt!!! A MÁK elfelejtett adóelőleget vonni, csak a TBhozzájárulást vonták, így az utolsó pillanatban derült ki, hogy majd' 30ezer forintot még be is kell fizetnem!!!
Kicsit ugyanis megcsúsztam, mert naivan azt hittem, hogy majdcsak odaér az igazolás. JA! Nem jött. Mire meg észbekaptam, S.O.S. kellett minden.
Szóval írj nekik, minél előbb, nehogy kifuss az időből!!!
További ajánlott fórumok:
- Aki tavaly GYES-en volt, kapott már papírt az államkincstártól? Olyat, ami az adóbevalláshoz kell?
- Tejallergia/érzékenység. Óvodába igazolást ki hogyan kapott?
- Aki a tavalyi évben csak GYES-t kapott, annak kell adóbevallást készítenie?
- Elkevertem a munkaügyi központtól kapott adóbevalláshoz szükséges papírjaimat. Más városban élek, az idő szűkös, e-mail-ben átküldik?
- Azt szeretném megtudni, hogy aki tavaly a kiskönyv utódjával dolgozott, az kitől és mikor várja róla az igazolást az adóbevalláshoz?
- Mit/hogyan kell kijavítanom a megkapott adóbevallásomon?