Gyertyakészítés házilag (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Gyertyakészítés házilag
Sziasztok!
A következő problémában szeretnék segítséget kérni:
Gyertyából kiolvasztott kanóccal készítek mécsest, meggyújtás után egy ideig szépen ég, majd elkezd izzani a kanóc vége, és egyre kisebb lánggal ég. Gyertyaként hibátlanul égett a kanóc. Mi lehet az oka?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szeretnék zseléből gyertyát készíteni. Segítene vki, hogy egy 20-25dkg-os zseléből kb. mekkora űrtartalmű mécses tőlthető meg?
Köszi
Képet? Fényképet lehet rá rakni. Szerintem úgy célszerű hogy méretre vágod a képet. majd a kész gyertya felületét picit felolvasztod mondjuk egy máik gyertyával és abba nyomod a képet.
A baj csak az hogy zsíros lesz a kép.
Szerintem nem nagyon érdemes kísérletezni vele.
Akkor valószínû,hogy attól lehetett.
Mikróban hogyan,mennyi idô alatt,milyen edényben olvasztottad?Én nem mertem mikróba tenni, gôz fölött olvasztottam.
Mikróban.
De amit magamnak csináltam, az nem lett penészes. Csak az a másik, amit másnak csináltam. Mondjuk náluk penészedtek a falak is. Lehet hogy attól volt.
Tapasztalatból tudom, hogy nem minden madzag jó kanócnak.
Néztem a neten, de többe kerül a posta költség, mint a kanóc. A kanóc 50-100 Ft közt van (métere), a posta költséget 500-1000 Ft közt számolják fel.
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy gyertyába való kanócot hol lehet kapni? Vagy milyen madzag a megfelelő?
Ugrás a teljes írásra: Gyertyakészítés házilag
További ajánlott fórumok:
- Készítsünk együtt karácsonyi ajándékokat házilag!
- Csoki házilag
- Takarítószerek házilag.
- Hogyan lehet házilag megnézni, hogy a hálószobában hol megy a vízér? Csak pozitív ötleteket várok!
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?