Gyermekkori fejfájás, kinek milyen tapasztalatai vannak? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nálunk a kislányom a fejfájós. Kivizsgáltattuk.
Voltun EEG, MR. látásvizsgálat, hallásvizsgálat.Fül-orr gégész. Valószinüleg az utolsó adta meg a megoldás.
Meg van nagyobbodva az orrmandulája, de nem kell kivenni. Kapott aqua orrspray-t. Amikor elkezd szipogni, akkor fujjuk, és nem jön elő a fejfájás.
Nálunk ez bevált.
viszont a kivizsgálás nem árt,(kell) el kell hinni a gyereknek ha azt mondja fáj, és utána kell járni. Bármi oka lehet.
Járj utána, h a suliban iszik-e, eszik-e rendesen a gyerek, mert attól is lehet! Vagy a suli stressze...
Amúgy, vmi front biztosan jön, mert ma az én agyam is szét akar esni! Figyeld meg, h a fejfájásoknak van-e köze a frontokhoz!
Pedig jó lenne ha elvinnétek!
Látásvizsgálaton volt már?
az én lányom is beadta,hogy fája feje,mondtam neki,holnap megyünk dokihoz,aki biztosan elküld vérvételre,azóta sem fáj a feje...:)érdekes...
mindent elkövet,hogy ne kelljen iskolába menni..:)))ez nem jött be...
Szia!
A családban nálunk is mindenkinek fáj a feje!
Anyum migrénes és úgy néz ki, mi is örököltük ezt az öcsémmel! :( Persze, ha ez egyáltalán örökölhető!
Anyum sok vizsgálaton átesett már, sokféle gyógyszert ki is próbált!
Én is voltam emiatt több vizsgálaton is! Szemüveges lettem, mert ugye a rossz látástól is fájhat az ember feje! A sok tanulástól, a számítógéptől is! De még a mai napig érzékeny vagyok a frontra, ha nem eszem akkor is megfájdul! Nem olyan rég migrénes rohamot kaptam, hát nem kívánom senkinek!
Sziasztok!
Az én nagyfiamnak(7 éves), elmondása szerint minden nap fáj a feje. Tegnap adtam neki teát, amire azt mondtam hogy gyógyszer, fél óra múlva azt mondta hogy már csak picit fáj... Mindenesetre elvittük már dokihoz, aki azt mondta hogyha nem úgy fáj a feje hogy mondjuk mesét sem tud tőle nézni akkor nem lehet baja... azért elküldött minket neurológiára ahová még nem mentünk el, időpontos. Engem nagyon idegesít egyébként, féltem...:(
További ajánlott fórumok:
- Milyen emlékeid vannak kicsi gyermekkorodból, amire szinte hihetetlen, mégis emlékszel?
- Erős migrénes fejfájás enyhítésére kinek milyen bevált módszere van?
- Milyen hatással volt és van rád, ha gyermekkorodban fizikai büntetést alkalmaztak szüleid vagy tanáraid?
- Volt valakinek gerincérzéstelenítés után bármilyen mellékhatása, fejfájás szédülés, meddig tartott?
- Agranulocitozis vagy alacsony granulocita szám gyermekkorban. Van valakinek tapasztalata ilyen helyzetben?
- Valakinek van tapasztalata a Heim Pál Gyermekkórház foniátriájáról?