Gyermekágy - milyen a "normálisan" zajló gyermekágyi vérzés? (beszélgetés)
Én mindkét esetben láttam, hogy amint megszületett a méhlepény tüzetesen végignézték, kézzel végigsimogatták mindenhol. A második szülésemnél 2 éve már a gyakorlat része volt, hogy a méhet egy eszközzel kikaparták. Nagyon fura érzés volt, rákérdeztem mi történik most, így elmondták, erre azért van szükség, hogy még véletlenül sem maradhasson bent nem oda illó rész.
Tudom, nagyon kellemetlen már ez a betétesdi. Én is rosszul voltam már a 3. héten, hogy folyton folyik valami. Ebből éppen elég 5-6 nap. Kitartás!!!
a láz az jelezheti-bár én meg a cicim-tejcsi miatt voltam lázas-sok tejem volt a kicsi meg nem szopizott rendesen.
ha felkelsz akkor több vérzést tapasztalsz-legalábbis nekem sima mensim is olyan ha reggel kikelek az ágyból elönt és kicsit darabos.gondolom azért mert este nem folyik úgy ki, fekve vagyok és nem mozog az ember.
Ha a méhlepényből marad bent darab,akkor elvileg tuti be is lázasodsz,úgyhogy ne aggódj addig...Szoptatáskor pedig megindul,nem kicsit,nagyon,és erős görcseid is lehetnek,hiszen amikor szoptatsz,akkor tripla erővel húzódik össze a méh,ezért is mondják,hogy akik szoptatnak,hamarabb regenerálódnak és az alakjukat is előbb nyerik vissza.
És sajnos csak 3 és fél hétig tudtam szoptatni,mert gyenge volt a kicsi,és elaludt evés közben,ezért tápot irt fel a doki,mert nem hizott a gyerek,utána pedig,miután megtapasztalta a könnyen jővő ételt-dührohamot kapott,ha cicire tettem. Fejtem,amig tudtam,de elapadtam....
De amig szoptattam,minden alkalommal elöntött a vér,ami élettanilag jó dolog,nem kell tőle megijedni.
Bocsi,hogy hosszúra sikeredtem...
Mége gyszer köszi a válaszokat!
A "darabok" csak a nyúlós, nyákos csimbókok (még leírni is gusztustalan, bocsánat!!), úgyhogy megpróbálok nem aggódni! :)
na ez ismerős-én már annyira nem bírtam azt a vérezgetést a végén megutáltam a betétet bugyit nadrágot-és úgy vártam ne csomaggal kelljen lennem.
nah utána 6 hónapig nem volt semmi-ez volt a jutalom:).nem is hiányzott a mensi abban az időben.
Én biztos nem aggódnék a helyedben....hisz csak 20 napja szültél!
Nekem a 6 hét alatt szinte végig volt több-kevesebb vérzésem!
Ha jól vagy,és más panaszod nincs,akkor semmi baj!:))
Köszi mindenkinek! :)
Akkor egyelőre megpróbálok nem aggódni. Természetesen a nőgyógyászom pont most van szabadságon, a panaszomra meg sem könyvben, sem a neten nem találtam eddig választ...
Köszi a gyors választ! :)
Laikus vagyok: A darabos mit jelent? Mert ezek a nyákos "darabok" is darabok...
nekem elég sokáig tartott és inkább véres volt, mint sárgás.szopizott a gyerek meg fejtem-anyukám azt mondta neki is erős volt szopi alatt.néha megindult.
és nekem tuti nem az volt hogy megjött a mensim.
de ha nem vagy biztos kérdezd meg a védőnőt és a nődokit!
Nem kell aggódnod!!!!A 6 hétbe ez simán belefér!
Arra figyelj azért,hogy ha darabos vérzésed lenne,akkor irány a kórház!
További ajánlott fórumok:
- Meddig tart a szülés utáni, gyermekágyi vérzés?
- Létezik Bp-en olyan állami kórház, melynek gyermekágyas részlegére legalább az apuka bemehet látogatni?
- Kínaiban vásárolt Disney gyermekágynemű színét ecettel megtarthatom?
- Életem Ausztriában 3. – Gyermekágy Zsófi babával
- Kinek meddig tartott a gyermekágyi vérzés császár után?
- Vérzés gyermekágy idején